Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi mandatar

Renzi bi sastavio vladu, ali još nema ministra ekonomije

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
17.02.2014.
u 20:45

Renzi je objasnio kako je potrebno provesti institucionalne reforme, počevši od promijene izbornog zakona, koji bi trebao biti spreman do konca veljače, i reorganizacije državne uprave, vjerojatno u travnju

Predsjednik republike Giorgio Napolitano povjerio ja danas tajniku Demokratske stranke i gradonačelniku Firence, Matteu Renciju mandat za sastav vlade. Renzi je, po običaju, mandat prihvatio sa rezervom. U izjavi novinarima, poslije 100 minutnog razgovora s Napolitanom, Renzi je kazao kako će ipak proći par dana prije negoli će otkloniti rezervu i sastaviti vladu.

Pretpostavlja se kako bi u četvrtak mogao ponovno doći Napolitanu i kazati mu da prihvaća mandat i iznijeti mu listu ministara. Izjavio je kako mu je važniji program od imena ministara, a taj program treba usuglasiti s koalicijskim partnerima, prije svega s Angelinom Alfanom iz Novog desnog centra. Mandatar Renzi objasnio je kako je potrebno provesti institucionalne reforme, počevši od promijene izbornog zakona, koji bi trebao biti spreman do konca veljače, i reorganizacije državne uprave, vjerojatno u travnju.

U svibnju, najavio je Renzi, predložit ćemo fiskalne promjene. Glede imena budućih ministara, Renzi je kazao kako su većina već dogovorena s koalicijskim partnerima. Nije ulazio u detalje, ali se pretpostavlja kako još nije pronašao pravo ime za najvažnije ministarstvo, ono ekonomije. Renzi je napustio palaču predsjednika republike, Quirinale, kao što je u nju i stigao oko 10,15 sati, za upravljačem svojeg bijelog automobila Alfa Romeo. Nije imao nikakvu policijsku pratnju, a u automobilu je bio samo njegov glasnogovornik. I dosadašnji premijer Enrico Letta je vozio svoj automobil kada je u petak otišao Napolitanu podnijeti ostavku. Letta je bio sam u osobnom automobilu Lancia.

>> Matteo Renzi sastavlja momčad, kod Napolitana ide u ponedjeljak!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:39 17.02.2014.

Matteo se u centru Firenze vozi biciklom...a ja ga viđam i pješke

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:07 18.02.2014.

Demolition Man, Show Man, mali Berlusconi,Brutus, Dorian Gray, Narcis, "dijabolička inteligencija", "obiteljski bankar"...i tko bi se sjetio svih nadimaka...nitko ne kaže da je Renzi Mesija koji će riješiti sve probleme i donijeti savršenstvo, samo što će uvesti promijene koje će nekima odgovarati, a drugima neće..kao što je već učinio kao gradonačelnik Firenze...kad je trebalo zabraniti promet u centru grada ( gdje je zrak bio tako zagađen da je uništavao mramor i pročelja crkava i ostalih umjetnina, a da o zvučnoj zagađenosti ne govorimo) sukobio se sa trgovcima koji caruju Firenzom, jer ovi su se žalili da ukidanjem prometa gube klijente...netko drugi bi na njegovom mjestu odustao, kao što su npr. u Hrvatskoj odustali od uvođenja zabrane pušenja u kafićima i restoranima,jer su se ugostitelji žalili...za radikalnije promijene se traže ljudi koji vole da budu prvi koji će učiniti nešto što nitko prije njih nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije