Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozvao ministra

Mato Mlinarić: Jakovina bi trebao biti ministar financija!

Mato Mlinarić
Damir Špehar/Pixsell
25.11.2012.
u 11:14

Ministar Jakovina za Vladu štedi tako što uništava hrvatsko selo i poljoprivredu, kaže Mlinarić

Tihomir Jakovina u ovoj vladi ne bi trebao biti ministar poljoprivrede već ministar financija, jer za vladu štedi tako da uništava hrvatsko selo i poljoprivredu - poručio je danas iz Bjelovara Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, reagirajući na prijedlog proračuna za 2013. u kojem su, kako tvrdi, hrvatski poljoprivrednici ponovo najveći gubitnici.

Podsjećajući da su potpore poljoprivrednicima u 2011. godini iznosile 3,2 milijarde kuna, Mlinarić istiće da je u poračunu za 2012. taj iznos smanjen na 2,4 milijarde,a rebalansom sada iznosi tek milijardu i 900 milijuna kuna. Podsjeća da su obveze Hrvatske koje je potpisala prema EU 5,5 milijardi kuna, odnosno, kako tvrdi, za potpore bi se svake godine moralo isplatiti barem tri milijarde kuna.

– Postavlja se pitanje kako će hrvtaski poljoprivrednici biti konkurentni sljedeće godine kada uđemo u EU – pita se Mlinarić i dodaje da u Europi misle da hrvatska poljoprivreda dobiva ono što je potpisano, a to je 5,5 milijardi kuna, no to jednostavno nije istina. Uz sve to hrvatski seljaci su u ovoj godini pretrpjeli i štetu od mraza i suše u iznosu od 2,5 milijardi kuna, tako da je selo u posljednje dvije godine, tvrdi, izgubilo između tri i pol i četiri milijarde kuna.

– Zamislite vi kakav je to udarac selu i seljacima – ističe dodajući da će hrvatski poljoprivrednici zahvaljujući ovakvoj politici u EU ući ne kao oziljni proizvđači, nego kao socijalni slučajevi.

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:00 25.11.2012.

Jakovina unistava selo i poljoprivredu al nebojte se tiu je i "lihvar" Linic koji unistava nas sve a i citavu drzavu . Sta je tu je , glasali ste za te da ne spominjem sta su jer ce me izbrisat !

Avatar emilsali
emilsali
13:44 25.11.2012.

Dobro da nije rekao Gotovina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije