Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradnja

Matijašević: Za Rijeku i županiju 3. maj postaje pitanje života i smrti

Ozren Matijašević (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.03.2013.
u 16:28

Predsjednik HUS-a upozorio je da riječko brodogradilište nema čvrstih ugovora za gradnju novih brodova i da je potrebno kvalitetno vođenje daljnje privatizacije, bez aljkavosti i nesigurnosti.

Za Rijeku i županiju 3. maj postaje pitanje života i smrti u okolnostima kada u zemlji imamo 375 tisuća nezaposlenih, strmoglavi pad zaposlenih u industriji, kada se kriza osjeća i u javnom sektoru kojemu Vlada zakonima mijenja kolektivne ugovore – kazao je danas u brodogradilištu 3. maj predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Upozorio je da riječko brodogradilište nema čvrstih ugovora za gradnju novih brodova i da je potrebno kvalitetno vođenje daljnje privatizacije, bez aljkavosti i nesigurnosti, kako od potpisanih predugovora za gradnju šest tankera švedski naručitelj ne bi odustao jer bi to svima donijelo štetu.

- Tužno je vidjeti da su iz proces privatizacije 3.maja izuzeta povezana društva, to smatramo pogrešnom odlukom, i zato tražimo da ih se restrukturira od strane AUDIO-a koji će ih preuzeti te da se poštuje kolektivni ugovor i sve potitivne zaonske odredbe u zaštiti radnika - kazao je Matijašević.

>> Veliki skup članova svih sindikata 3. maja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije