Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlouporaba položaja

Matijašević podnio kaznenu prijavu protiv Vlade!

Ozren Matijašević
Duško Jaramaz/PIXSELL
23.10.2013.
u 09:25

- Podnijeli smo kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Vlade i odgovornih osoba u Jadrobrodu zbog zlouporabe položaja i ovlasti - kazao nam je Matijašević.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević potvrdio je za Vecernji.hr da su jučer popodne državnom odvjetništvu u Zagrebu predali kaznenu prijavu protiv Vlade i poduzeća Hrvatska brodogradnja Jadrobrod.

- Podnijeli smo kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Vlade i odgovornih osoba u Jadrobrodu zbog zlouporabe položaja i ovlasti - kazao nam je Matijašević te dodaje kako na više upita nisu dobili odgovore poštuje li Tomislav Debeljak kupoprodajni ugovor u Brodosplitu te su zbog toga podnijeli kaznenu prijavu.

- Trenutačno svakog mjeseca se iz državnog proračuna za restrukturiranje Brodosplita izdvaja 40 milijuna kuna, a zbog nekontroliranja tih sredstava postoji mogućnost da ih predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak koristi ne za restrukturiranje, nego za druge svrhe - kazao je Matijašević i dodao kako Vlada ne štiti interese države u Brodosplitu, jer ne kontrolira potpisani kupoprodajni ugovor.

- Očekujem brzu reakciju Državnog odvjetništva da pregleda ugovor i radnje koje je obavio kupac i time natjera Vladu da kontrolira kupoprodajni ugovor - rekao nam je Matijašević i dodao da će država kupcu Brodosplita u procesu restrukturiranja doznačiti ukupno oko 1,5 milijardi kuna.

>>Grčić o Brodosplitu: Najveća odgovornost je na Debeljaku

>>Škverani se nisu solidarizirali sa suspendiranim kolegama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije