Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.01.2014. u 12:00

Josip Kovačić iz Matice umirovljenika podržava prijedlog da se privremeno zamrzne uplata doprinosa u 2. stup i zahtijeva da se sva ta sredstva preusmjere ravno u 1. stup međugeneracijske solidarnosti

Slavko Linić, ministar financija, i dalje odbija razgovarati o detaljima smanjenja deficita iako javnost naveliko raspravlja o mogućnosti da se u nekoj mjeri obustave uplate u drugi mirovinski stup. Josip Kovačić iz Matice umirovljenika, za razliku od Linića, nema nikakvih dvojbi i ne samo da podržava prijedlog da se privremeno zamrzne uplata doprinosa u 2. stup nego zahtijeva da se sva ta sredstva preusmjere ravno u 1. stup međugeneracijske solidarnosti. Treći mirovinski stup zasad neće dirati. Nešto može ostati i budućim umirovljenicima.

Letvica u SDP-u podignuta do dvije godine zatvora

Frane Lozić, SDP-ov načelnik općine Milna, na Županijskom sudu u Splitu osuđen je za pet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta na ukupno dvije godine zatvora. Presuda još nije pravomoćna, ali Lozić poručuje da ne namjerava dati ostavku očito procjenjujući da presuda ne dosiže visoko postavljenu letvicu moralnih standarda u SDP-u. – Uostalom, općina Milna nikada se nije žalila da je oštećena – pravda se načelnik Milne. Neće valjda sam protiv sebe žalbu pisati.

Milanovićev poučak – istina nije put do uspjeha

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, među ostalim u svom govoru pred zastupnicima ustvrdio je da „istina nije put do uspjeha ni u poslu ni u politici“. Valja pretpostaviti da to govori iz vlastitog iskustva.

Umjesto cjepiva iz Imunološkog izlazi smrad

Davorin Gajnik, direktor Imunološkog zavoda, nastavlja svoj rat s djelatnicima iako od 1. veljače napušta funkciju. Počelo je izjavom da je stečaj trebao proglasiti još prije godinu i pol dana, a nastavilo se prozivanjem portira koji je ostavio tvrtku i otišao po gablec te radnika „koji je karao u firmi i kondome ostavio na prozoru“. Potom je u Jutarnji procurio e-mail koji kompromitira Gajnika jer proizlazi da samog sebe nudi JGL-u, jednom od potencijalnih kupaca Imunološkog zavoda. Gajnik u suradnji s JGL-om ne vidi ništa loše, a jedino što si u razgovoru za Jutarnji zamjera jest „što se nije samo okrenuo i zaboravio te ljude u Zavodu koji su inače govna.“ Smrdi, smrdi, užasno smrdi.

>> Linić: Vlada će ovog tjedna objaviti mjere za smanjenje deficita

Komentara 5

Avatar tituš
tituš
14:36 29.01.2014.

Kako se radi o isključivo mojoj imovini i na neki način ušteđevini, zahtijevam da mi se pod žurno isplati do sada prikupljeni novac uvećan za kamate i dobit, a ja ću odlučiti o mom budućem mirovinskom osiguranju i načinu kako ću od toga živjeti. Kako se radi o pozamašnoj svoti, ne mogu dopustiti nikome da u to dira. Molim povrat novca pod hitno, a onih koji bi tuđe, previše je!

MO
mocira
15:52 29.01.2014.

Tko je taj Josip Kovačić, koliko ima godina, koliko staža, gdje je radio ...? Jeli on normalan? Poželiti tuđe?? Lopov!! A kad mi dođemo na red za mirovinu da uopće ne bude mirovine! Genije

MO
mocira
15:56 29.01.2014.

A ja predlažem cijeli prvi stup za sebe Liniću ako takneš drugi stup popušio si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije