Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O BLAGDANIMA I PRAZNICIMA
Povratak na članak

Matica hrvatska: Ne slažemo se s prijedlogom da se 25. lipnja ukine kao državni blagdan!

Matica hrvatska nije se izjasnila o Vladinu prijedlogu da se 18. studenoga, koji se dosad obilježavao kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, preimenuje u Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te proglasi državnim praznikom i neradnim danom.

Komentari 2

DU
dunhill
15:13 23.10.2019.

Koja dvolična institucija! S jedne strane se prave velikim Hrvatima oko nebitnih stvari a s druge strane hapse i progone svoje neistomišljenike po sudovima, (neka Večernji o tome piše!), zlouporabe hrvatsko pravosuđe, optuženi su za utaju poreza i novca hrvatskih poreznih obveznika. Sramota!

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
15:13 23.10.2019.

Samorazumljivo da dan neovisnosti treba biti državni praznik i time neradni rad. Uostalom sve značajnije datume iz hrvatske povijesti, kao i katoličke svece treba proglasiti državnim praznikom i time neradnim danom. To neće biti šteta, nego pozitiva za kobajagi neovisnu državu, jer se neće trošiti resursi na uhljebe (grijanje, čišćenje, elektrika, gableci itd. ) zagadjivati okoliš upotrebom naftnih derivata i da se dalje ne nabraja. Tako će Lijepa naša ubrzati svoju transformaciju u totalnu ekološku državu, a potom i u Raj zemaljski, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.