Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODICE

Matić uručio ugovore o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima za invalide

Predrag Matić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
09.05.2014.
u 20:52

Projekt je prvenstveno namijenjen hrvatskim braniteljima, ali će korist od njega imati svi naši građani, rekao je ministar branitelja

Ministar branitelja Predrag Matić predstavnicima 16 jedinica lokalne i regionalne samouprave danas je u Vodicama svečano uručio ugovore o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima za osobe s invaliditetom, izvijestilo je Ministarstvo branitelja.

"Ovaj projekt, Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, koji Ministarstvo branitelja provodi već desetu godinu, prvenstveno je namijenjen hrvatskim braniteljima, ali će korist od njega imati svi naši građani. Ovaj projekt je važan i zato što pokazuje da se ulaže u to da se osobe s invaliditetom osjećaju ravnopravno. Siguran sam da ćemo i u budućnosti, zajedno s lokalnom zajednicom, nastaviti i razvijati ovaj program", rekao je Matić.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev pohvalila je suradnju Grada Vodica s Ministarstvom branitelja na nizu projekata rješavanja pristupačnosti za osobe s invaliditetom te pozvala sve predstavnike lokalne samouprave da naprave "korak naprijed i učine život branitelja što lakšim". Svečanost je završena polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim braniteljima Vodica.

U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom, Ministarstvo branitelja od 2004. godine provodi Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Pored građevinskih objekata, u problem rješavanja pristupačnosti uključeni su i ostali sadržaji koje osobe s invaliditetom koriste u svakodnevnom životu poput prilagodbe kupališta, gradskih bazena, opremanje semafora zvučnom signalizacijom i ugradnje taktilnih polja upozorenja, upuštanja rubnjaka i prilagodbe nogostupa na ulicama i raskrižjima ulica, ugradnje dizala, podiznih platformi i sl. Odlukom o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, Ministarstvo branitelja je za 2014. godinu osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna.

>> Obersnel: Branitelji u zadrugama danas brane Hrvatsku proizvodnjom zdrave hrane

Komentara 4

Avatar Becarina
Becarina
21:46 09.05.2014.

Branitelji i svi nasi gradjani .. Razmislite koji .

SE
sestrićna
10:43 10.05.2014.

blago onom o komu se matić brine :))

GO
golub
13:49 10.05.2014.

Bla bla!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije