Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić: Registar je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti

Matić je poručio časnim braniteljima da ne strahuju od uhićenja ako prijeđu granicu čime ih se straši.
15. prosinca 2012. u 14:12 29 komentara 1 prikaza
fred matić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

- Braniteljske udruge i zadruge koje se bave proizvodnjom najljepša su i najbolja priča branitelja nakon Domovinskog rata. Branitelji pokazuju da nisu za \"staro željezo\" i da su itekako korisni članovi društva – kazao je danas u Rijeci za obilaska Božićnog sajma braniteljskih udruga ministar branitelja Fred Matić dodajući da je rad najbolja mjera terapija.

Na sajmu u Rijeci 30 braniteljskih udruga, zadruga i pojedinaca izložilo je autohtone proizvode, od suhomesnatih proizvoda i sireva do maslinova i bučina ulja, meda, vina, rakije i suvenira.

Sajam je po drugi put u Rijeci organizirala Poljoprivredna braniteljska zadruga Silos u suradnji s Udrugom zagrebačkih branitelja Vukovara čiji je predsjednik Damir Jašarević sa zamjenikom gradonačelnika Rijeke Miroslavom Matešićem i ministrom Matićem danas posjetio sajam. Ministar Matić kazao je da očekuje da ekološki, zdravi i kvalitetni proizvodi braniteljskih udruga nađu svoje mjesto i u turističkoj ponudi te je najavio skoro predstavljanje braniteljskih zadruga, također u Rijeci, turističkom gospodarstvu.

Komentirajući aktualne rasprave o skoroj objavi Registra branitelja ministar Matić kazao je da je Registar branitelja najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti i da služi na čast svim hrvatskim baniteljima dodajući da će biti \"na čast\" i onima kojima tamo nije mjesto.

Za one koji se protive objavi registra, moguće i zato što su na popis stavljali one koji se ondje nisu smjeli naći, kazao je da vrijedi poslovica \"Svak se češe ondje gdje ga svrbi\".

- Ako je braniti svoju zemlju dopušteno svim zemljama i građanima svijeta, to vrijedi i za časne hrvatske branitelje koji su branili svoju domovinu – kazao je Matić poručujući časnim braniteljima da ne strahuju od uhićenja ako prijeđu granicu čime ih se straši.

Elipso

  • -obrisani-:

    šest milijarda kuna koje se izdvajaju za Lažnjake je Golemi novac, a još kada uraćunamo sve ono što će Lažnjaci morati vratiti, Hr će se poćeti oporavljati,, a tu su dakako još Političari ..svi oni koji su muljali i smuljali ... prikaži još!ljali VRATITI OTETO

  • maaraa:

    gospodine Matiću,kada na popisu branitelja nađemo susjede koji jedva preživljavaju a od braniteljskih povlastica i naknada ni "P",bez posla,bez sredstava za život hoće li vam to biti na čast?

  • kuukuuleelee:

    Ovo je samo nastavak promašenih odluka vlade...totalno nebitnih za stanje u kojem se nalazimo... ako država sumnja da isplaćuje nekom nešto protuzakonito, neka radi revizije na konkretnim sumnjivim slučajevima..čemu služi objavljivanje tog popisa ? Normalne države svijeta ne objavljuju spiskove ... prikaži još!e svojih vojnika...hoće branitelji na ulici odlučivati tko je "lažni" branitelj ? Hoće li ulica odlučivati tko prima neku novčanu potporu zakonito ili ne ? Jeftino politiziranje, a taj Matić mi je izgledao inteligentno.. Ocjena Freda Matića? SMEĆE, kao i cijela politika vlade !