Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestranački ministar

Matić o sukobu Linić-Milanović: Mišljenje imam, ali ću ga zadržati za sebe

Predrag Matić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
04.06.2014.
u 12:21

– Mogu samo reći da kada smo osnivali Javnu ustanovu Memorijalni centar Vukovar ništa od toga ne bi bilo bez sudjelovanja ministara Linića i Jovanovića kao i premijera Milanovića. Svi oni su jako bili za taj projekt – rekao je Matić.

Pustite da se stranačke stvari riješe na stranačkim tijelima, a to su Predsjedništvo i Glavni odbor stranke, rekao je kratko ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina danas u Županji komentirajući slučaj Linić – Milanović.

Nama problema

Puno više nije želio reći o ovome slučaju niti ministar branitelja Predrag Matić koji je podsjetio da je u Vladi kao nestranački ministar, da ne sudjeluje u stranačkom životu i ne odlučuje ni o čemu.

– Na jedan način sam sretan zbog toga, ali na drugi i žalostan. Mišljenje o svemu ovome imam, ali ću ga zadržati za sebe rekao je kratko Matić. Odgovarajući na upit novinara koliko ovaj sukob opterećuje rad Vlade, Matić je rekao da ne primjećuje nikakve probleme u svakodnevnom radu Vlade.

– Mogu samo reći da, kada smo osnivali Javnu ustanovu Memorijalni centar Vukovar, ništa od toga ne bi bilo bez sudjelovanja ministara Linića i Jovanovića kao i premijera Milanovića. Svi oni su jako bili za taj projekt  rekao je Matić.

Stambeno pitanje invalida Domovinskog rata

Prilikom posjeta županjskoj Posavini i poplavljenim područjima, ministar branitelja Predrag Matić najavio je da ministarstvo kojem je na čelu ima program rješavanja stambenih pitanja invalida Domovinskog rata, bez obzira na stupanj invaliditeta, s toga područja.

– Prema podacima Ministarstva, na poplavljenom području imamo 36 hrvatskih ratnih vojnih invalida, ali 16 onih koji trebaju rješavanje stambenoga problema. Ove godine riješit ćemo sva stambena pitanja invalida Domovinskog rata s ovoga područja. Ako od države dobiju obnovu, Ministarstvo će se uključiti u poboljšanje uvjeta stanovanja. Isto tako postoji i mogućnost dobivanja stambenoga kredita – najavio je Matić. Dodao je i da je iznimno zadovoljan i jako ponosan kako su se branitelji i braniteljske udruge uključile u pomoć poplavljenim područjima Slavonije.

– Do sada su prikupili neko stotina tona pomoći, a svakodnevno se javljaju i za pomoć na terenu. Kada se ukinu ograničenja za ulazak u vodu i kretanja na terenu, u većem broju uključit će se i radi pomoći suborcima kao i svim drugim mještanima poplavljenih područja  rekao je Matić koji je potom obišao poplavljena područja gdje se susreo i s nekim braniteljima i njihovim obiteljima.

Komentara 7

EB
eto_bas_zato
12:59 04.06.2014.

nisi stranački ali svejedno ne smiješ komentirat, da ne bi postao još jedan bivši ministar

DU
Deleted user
12:36 04.06.2014.

Desno-lijevo, nigdje moga stana! Pretrčavalo koje je bilo miljenik Jadranke Kosor, nalik Kotromanoviću (progooglajte govor vojvode Ante Kotromanovića na Alci) - pa skončao u esdipiju, kao liječeni desničar. I ni tu ga nije sreća htjela jer sjahat će s vlasti i onda ga više na desno krilo neće primiti, kao pokajnika odnosno imat će ulogu političkog pokojnika. Tko još drži do mišljenja takvih kad takve perturbacije nisu moguće kod normalnih nego samo kod onih koji su imali traumu glave pa kompletno promijene osobnost. Izviždali su ga branitelji da su bubnjići pucali...

SL
_Slavonac_
12:43 04.06.2014.

Ako išta kaže Zoki će ga smijeniti, to je jasno kao dan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije