Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POBJEDE

Matić: Imamo pravo slaviti, pobijedili smo i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim

Mirogoj
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
04.08.2014.
u 11:00

Izaslanstva su položila vijence na Gradskom groblju Mirogoju

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zida boli na Mirogoju izaslanik predsjednika Vlade, ministar branitelja Predrag Matić položio je zajednički vijenac s izaslanikom Predsjednika Republike, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnikom Dragom Lovrićem, izaslanicom predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnicom Gordanom Sobol te izaslanstvima Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, GSOSRH, Ravnateljstva policije i braniteljskih udruga. Izaslanstva su potom položila zajednički vijenac i zapalila svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

- Ovih dana kada obilježavamo Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i hrvatskih branitelja, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja, od prvog hrvatskog redarstvenika, preko Vukovara, Dubrovnika, Maslenice pa sve do 'Bljeska' i 'Oluje' i konačnog kraja rata i, naravno, mirne reintegracije Vukovara - izjavio je Predrag Matić, prenosi HRT.

Istaknuo je kako je riječ o prigodi kada se prisjećamo najslavnijih dana novije hrvatske povijesti i svih naših poginulih prijatelja.

- No, najviše zahvaljujemo 'Oluji' jer je završio rat i došao je mir. Zato smo ovdje, državni vrh je ovdje da izrazi svoju zahvalnost, a sutra ćemo to učiniti i u kraljevskom gradu Kninu, kazao je Matić.

Braniteljima koji sutra dolaze u Knin poručio je kako je riječ o velikoj proslavi triju velikih hrvatskih praznika, te kako očekuje da se svi ponašaju u skladu s tim datumom.

- Imamo pravo slaviti, završili smo rat, pobijedili smo i oslobodili Hrvatsku i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić položio je vijence i zapalio svijeće kod Zida boli na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju.

- Povodom Dana pobjede treba za trenutak zastati i zahvaliti se u jednoj rečenici svima onima koji su položili život na oltar domovine, osigurali nama da možemo izgraditi Hrvatsku istinski demokratsku, gospodarski prosperitetnu, europsku, onakvu kakvu su sanjali oni, za što su položili svoje živote - kazao je Bandić.

>> Josipović čestitao Dan pobjede: 'Budimo ponosni na to povijesno postignuće!'

>> 'Ne smijemo zaboraviti koliko nam je boli, suza i patnje zadao nametnuti rat'

Komentara 49

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:29 04.08.2014.

Zašto naš predsjednik šalje izaslanike da položi vijence na Hrvatske grobove ? Šta naši mrtvi nisu zaslužili malo veći protokol ??

MA
matata
11:10 04.08.2014.

Da se on nije malo zabunio 29 Novembar je još daleko

MC
mica caca
10:56 04.08.2014.

Ne mogu predsjednik i primijer kao i Mesić biti u Srbu, a sada se pokazati da se klanjaju ustašama koji su srušili Jugoslaviju i njihovu veliku Srbiju. Gos. Bandić lijepo ste rekli, ali koliko se trebati slikati na križevima ii spomenicima, toliko je potrebnije voditi računa o preživjelima, njihovim obiteljima. Treba se pokloniti i svim onim koju su nakon rata umrli, a sada njihova djeca i obitelji nemaju gdje raditi. Naše političke elite su nas izdali kao jude za šaku škuda. Dragi suborci sretni vam ovi dani pobjede i ponosa. Dignimo glavu, ujedinimo se, krenimo u demokratsku pobjedu za boljitak naše djece i unučadi. Vjerovali smo onima koji su bili dezerteri, koji nisu niti željeli našu domovinu, vrijeme je da se okupimo i zakonskim putem riješimo sve zlo koje nas je snašlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije