Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić: Gotovina i Markač su kandidati za 'odličje Blago Zadro'

Ministar branitelja Predrag Matić Fred je u intervju za RTL Danas kazao da su generali Gotovina i Markač među kandidatima za dobivanje odličja "Red Domovinske časti Blago Zadro".
18. studenoga 2012. u 19:37 39 komentara 1028 prikaza
okrugli stol hvidra (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ministar branitelja Predrag Matić Fred je u intervju za RTL Danas kazao da su generali Gotovina i Markač među kandidatima za dobivanje odličja "Red Domovinske časti Blago Zadro".

- Hrvatska će se lako složiti, nažalost, sa onima koji su poginuli, da dobe to odlikovanje i mi već imamo desetak imena koja se kroz ovih dvadesetak godina protežu Hrvatsku i svi ih već znaju napamet. Isto tako, postoje i živi ljudi, ne mora se umrijeti ili poginuti da bi bio heroj. I zato, među ostalima i oslobođeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač su među kandidatima za to najviše odlikovanje - kazao je ministar koji je priznao da je bio najsretniji kad je u Haagu "pokupio naše dečke i vratio ih doma".

- Atmosfera je bila fenomenalna, upravo onakva kakva je bila u cijeloj Hrvatskoj, a mi koji smo se našli u avionu, koji smo imali prvi priliku biti s našim generalima, to je jedna posebna čast - rekao je ministar.

- Hrvatska voli Vukovar i svoje branitelje, naročito nakon prekjučerašnje presude. Sad nam je sve jasno i srca su nam potpuno čista - rekao je Matić te za kraj poručio da građani ne trebaju pitati "što Hrvatska može učiniti za njih, već što oni mogu učiniti za Hrvatsku".

>>FOTO Oko 50.000 ljudi obilježilo 21. godinu pada Vukovara

>>Sve o presudi generalima čitajte u našem specijalu

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • AVAZ:

  Oni su zasluzila sva moguca priznanja !! Cast generalima Gotovini i Markacu !

 • Avatar ramb0
  ramb0:

  ja ne znam kako im dati priznanje kad su oni najveće priznanje poštenja, ljudskosti i domoljublja? , po meni priznanje bi trebalo biti ustoličenje ante gotovine na pantovčak kao 4 hrvatskog predsjednika

 • Deleted user:

  Obadvojica budu kandidati na sljedecim izborima !!!!!! Pobjeda je predvidjena !!!!!!