Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed pred Ministarstvom

Matić o braniteljima: Oni pričaju o nečemu, ali ništa ne dokazuju već četiri tjedna

Predrag Matić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2014.
u 12:56

– Da znam što će se dogoditi u Vukovaru, značilo bi da imam neke moći predviđanja. Išao bih onda u kladionicu i zarađivao novac – kazao je ministar Matić.

Ministar branitelja Predrag Matić odgovorio je danas na pitanja novinara očekuje li da će se 18. studenog u Vukovaru ponoviti prošlogodišnji scenarij i ako se ponovi, tko će za to biti odgovoran.

– Da znam što će se dogoditi u Vukovaru, značilo bi da imam neke moći predviđanja. Išao bih onda u kladionicu i zarađivao novac. Međutim, dan 18.11 treba biti, naravno, onakav kakav Vukovar zaslužuje, a to znači dostojanstvena kolona sjećanja, sjećanja na sve poginule, umrle i nestale branitelje, na ponos onima koji su preživjeli rat. Ako dođe do nemilih scena kakve su se dogodile prošle godine, odgovornost preuzimaju organizatori Kolone sjećanja, a to su grad Vukovar i gradonačelnik. Mogu obećati da će od iduće godine sve memorabilije vezane uz Vukovar i Domovinski rat preuzeti Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata i na taj ćemo način konačno u samom začetku spriječiti moguću politizaciju događaja – rekao je ministar Matić.

"Mašite s nečim"

Novinari su ministra pitali je li istina da će ministar obrane Ante Kotromanović preuzeti Ministarstvo branitelja. – To morate pitati premijera. Koliko ja znam to nije istina – rekao je Matić, a za plasman takve informacije u medije optužio je branitelje koji prosvjeduju ispred njegova Ministarstva. – Oni pričaju o nečemu, ali ništa ne dokazuju već četiri tjedna. Žao mi je što ih ja moram savjetovati: mašite s nečim. Nakucajte nešto pa mašite barem s time – zaključio je ministar Matić.

Ivan Kovačić, predsjednik Hrvatske udruge vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata "Vukovar '91", netom nakon što ga je predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao redom kneza Domagoja s ogrlicom, novinarima je rekao da je grad Vukovar preuzeo organizaciju, a stoga i odgovornost za obilježavanje pada i okupacije Vukovara. Kovačić je rekao da očekuje jednu kolonu i jedan protokol jer, objašnjava, tako je barem bilo dogovoreno na nivou grada Vukovara i braniteljskih udruga.

To nije nikakva politička manifestacija

– To nije nikakva politička manifestacija, tamo se odaje priznanje svima koji su dali živote ne samo za Vukovar nego i za cijelu Hrvatsku – kazao je Kovačić. Ivan Kovačić nekoliko puta izrazio je mišljenje da se ove godine neće ponoviti prošlogodišnji scenarij. Novinari su ga zamolili da komentira jutrošnju konferenciju za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na kojoj su rekli da neće doći pred bolnicu odakle obično kreće Kolona sjećanja.

– Neka svatko osobno odluči hoće li doći u bolnicu jer svake godine do sada obilježavanje pada i okupacije Vukovara počelo je u bolnici. Takav je bio red i protokol, takav će biti i ove godine. Svi oni koji su voljni i željni krenuti od bolnice, krenut će odatle, a oni koji nisu, njima na dušu. Ne zamjeram nikome, neka se poslije priključe koloni jer ipak je krug bolnice malen, ne može primiti sve, a mi očekujemo 30 tisuća ljudi – zaključio je Ivan Kovačić.

>>Đuro Glogoški: Ne idem u Vukovar, šator ne smije pasti

>>Čičak se nudi za posrednika između branitelja i Vlade

Komentara 111

ĆA
ćaćaća
13:24 14.11.2014.

partija "ume lepo" da ispire mozgove..

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
13:13 14.11.2014.

Stvarno jadana osoba...

Avatar alien79
alien79
13:16 14.11.2014.

Ovaj nije normalan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije