Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VINODOLSKI

Matić: Branitelji nisu osjetili krizu jer im prava nisu smanjena

Predrag Matić u N. VInodolskom (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/5
15.05.2013.
u 18:03

U Novom Vinodolskom dao JE bezrezervnu potporu SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika, saborskom zastupniku Saši Đujiću

NOVI VINODOLSKI – Branitelji su, nažalost, vrlo osjetljiva i manipulacijama podložna populacija, pa sam stoga u nepunih godinu i pol mandata proputovao gotovo 100.000 kilometara diljem Hrvatske kako bih ih što više obišao i saslušao, ustvrdio je ministar branitelja Predrag Fred Matić danas u Novom Vinodolskom na razgovoru s kandidatima SDP-a za preuzimanje vlasti od HDZ-a, koji vlada tim gradom osam godinu u nizu, i predstavnicima Hrvatskog časničkog zbora Vinodol.

Istaknuvši kako branitelji nisu osjetili krizu, jer im prava nisu smanjena ni u jednom segmentu, nego je suprotno, mnoga su im popravljena, dotaknuo se i neizbježne teme braniteljskog registra. Za nj, to je najčasniji popis koji je Hrvatska mogla napraviti, a da je u pravu izrazio je riječima kako još nije sreo ni jednog branitelja koji se tome usprotivio. Podsjetio je i da je on nestranački član Vlade, ali unatoč tomu želi da se sve dobro i loše što učini u mandatu pripiše SDP-u.

U Novom Vinodolskom je dao bezrezervnu potporu SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika, saborskom zastupniku Saši Đujiću i koalicijskoj list SDP-a, PGS-a, HSU-a, ARS-a i ZS-a "Za novi Novi". Na Đujićevu primjedbu da aktualna HDZ-ova vlast u dva mandata nije ispunila obećanje da će braniteljima podići spomenik, a k tomu su i predsjednik i potpredsjednik gradskog vijeća dragovoljci, te da će se on dođe li na vlast toga posla primiti u prvoj godini mandata, ministar P. F. Matić rekao je da će podržati izgradnju spomenika, jer prema njegovu mišljenju svako mjesto premda imalo samo jednog stradalnika ili branitelja treba spomenik.

Ministra Matića za posjeta Novom Vinodolskom najviše je ipak dojmio susret s nastavnicom Nelom Pavković, koja mu je davne 1976. godine u tadašnjoj OŠ Ivana Gorana Kovačića, sada OŠ Siniše Glavaševića u Borovu Naselju predavala biologiju. Ministar je pohađao osmi razred, a nastavnici je predavanje, sjetili su se oboje, o spolnim organima bio prvi školski sat u životu. Drugo iznenađenje priredila mu je kandidatkinja za dogradonačelnicu Tonica Radić predavši mu vina koja u obližnjem nedavno privatiziranom vinogradu proizvodi obitelj Palinkaš iz Vukovara. Vino su tu počeli proizvoditi prognanici iz vukovarskog VUPIK-a i tako nakon mnogih desetljeća Vinodolu vratili vino.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije