Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalan Kovaču

Mateo Kovačić: Zbog vidjelice imam na kopački 5. 5. 2009.

Mateo Kovačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.03.2014.
u 07:37

– Šime Vrsaljko često je kod mene, treba mu 40 minuta iz Genoe. Od bivših suigrača iz Dinama najčešće se čujem s Kelavom i Vidom te Ademijem i Halilovićem

Islandskim braničima koje je Mateo Kovačić (19) u sjajnom slalomu izvrtio na Maksimiru vjerojatno se još vrti u glavi, a ta je utakmica pokazala koliko će važnu ulogu veznjak Intera imati u Kovačevoj reprezentaciji. Vezni red Kovačić – Modrić – Rakitić mnogi uspoređuju s legendarnim trijem Boban – Prosinečki – Asanović.

– Inače ne volim usporedbe, ali godi mi što nas uspoređuju s njima. No polako, odigrali smo u toj kombinaciji samo dvije utakmice. Modrić i Rakitić već su svjetske klase, ali ja se još moram dokazati – rekao je Mateo.

Teška situacija u Interu

Reprezentativno okupljanje Mateo je jedva dočekao i zbog ne baš sjajne situacije u Interu. Trenutačno je više na klupi nego na travnjaku.

– Bilo bi bolje da igram, ali ova situacija može se brzo promijeniti nabolje. Radim i uporan sam, doživljavam ovo kao put do uspjeha. Inter je u velikoj krizi, mora se raditi rekonstrukcija momčadi – kaže Kovačić.

Trener Mazzarri nakon derbija protiv Juventusa javno je napao Kovačića.

– I ja sam sam shvatio da sam pogriješio kod gola Juvea, a puno mi je značilo da je nakon te utakmice, kada mi je bilo teško, izbornik Kovač stao iza mene – rekao je Mateo, a onda opisao i odnos s Mazzarrijem:

– Moj odnos s Mazzarrijem je onako, vrlo profesionalan.

Kova je svjestan koje segmente svoje igre treba popraviti u budućnosti.

– Nedostaje mi ta završnica, golovi. No mlad sam, preda mnom je još 15 godina karijere, popravit ću se. Ostajem nakon svakog treninga i vježbam udarce na gol, najčešće s Handanovičem.

Mateo Kovačić odličan je nogometaš, ali i primjer skromne osobe koja je uvijek čvrsto na zemlji. Utjecaja na to sigurno ima to što je veliki vjernik.

– I u Milanu otiđem u crkvu kad god mogu. Blizu je mog doma, a najčešće odem nedjeljom – kaže Kovačić.

Mateo je na svojim Nikeovim kopačkama ugravirao svoje prezime, te 5. 5. 2009. Otkrio je što mu taj datum znači.

Halilović će uspjeti u Barci

– To je podsjetnik na moju tešku ozljedu i na vidjelicu Janju koja je tada molila da ozdravim. Čujem se s njom svaka 3-4 mjeseca, puno je učinila za mene.

U Milanu Mateo živi s prijateljem Lukom koji ga vozi na treninge (Mateo nije stigao položiti vozački), a u posjete mu često dolaze i djevojka te roditelji, ali i neki bivši suigrači.

– Šime Vrsaljko često je kod mene, treba mu 40 minuta iz Genoe. Od bivših suigrača iz Dinama najčešće se čujem s Kelavom i Vidom te Ademijem i Halilovićem – otkrio je Mateo.

Komentirao je Mateo i prelazak svog prijatelja Alena Halilovića u Barcelonu.

– Takvo je vrijeme, igrači odlaze sve mlađi. Luka je bio tri godine nositelj igre Dinama prije nego je otišao, ja sam iza sebe imao jednu pravu sezonu, a Alen je otišao još mlađi. Vrhunski je talent, uvjeren sam da će brzo iz B momčadi stići do prve.

Komentara 4

SE
sestrićna
10:56 05.03.2014.

yupix samo ti vjeruj u yu i sve ok :))

DB
D.Bago
12:13 05.03.2014.

Mateo samo naprijed i ne boj se. Onaj tko se u Gospodina uzda ni od čega ne strijepi.

Avatar comandante
comandante
09:00 05.03.2014.

Ajde Kovačiću konačno zaigraj, manje se bavi vidjelicama i praznovjernim glupostima, vrijeme ti prolazi ma koliko te mediji gurali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije