Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1 ili 4?

Matematički zadatak pokrenuo raspravu: Mnogi se ne mogu složiti oko točnog rješenja

Pixabay/Ilustracija
14.01.2024.
u 18:22

"Znate li što znače matematičke zagrade. Prvo se rješava ono što je u zagradi pa dalje", navela je jedna osoba

Matematički zadatak objavljen na X-u pokrenuo je raspravu među korisnicima te društvene mreže. Naime, objava ima više stotina komentara, a korisnici se ne slažu oko rezultata jednadžbe - dok neki tvrde da je rezultat 1, drugi ističu kako je točno 4.

"Prvo se rješava zagrada, a onda operacije višeg stupnja s lijeva na desno i onda se završi razlomak", naveo je korisnik koji tvrdi da je 4 točno rješenje. 

"Zagrada znači da se rezultat u zagradi množi s onim ispred zagrade, u ovom slučaju je rezultat 4, ako bi dodali zagradu ispred broja 3 onda je 1", dodao je drugi. 

"Znate li što znače matematičke zagrade. Prvo se rješava ono što je u zagradi pa dalje", navela je još jedna osoba. 

"Ne trebaju ovdje matematičari, već ljudi sa završenom osnovnom školom. Ne mogu vjerovati da neko napiše bilo što osim 1. Osim ako se ne zeza", stoji u jednom komentaru. 

"U moje vrijeme, prije 50 godina, ovo je bilo 1. Rješavala se prvo zagrada i ono što ide uz nju ako je isti red operacije", navodi jedna osoba, dok se u komentarima našao i ovaj odgovor: "Možda smo učili neku drugu matematiku". 

 

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
13:14 23.01.2024.

Opet teme s istoka.

Avatar Cera
Cera
06:31 15.01.2024.

ovo ne može biti ni 1 ako je razlomak a kamoli 4 g.Nordik

MA
marex10
20:14 14.01.2024.

Volim pročitati ovakve samouvjerene odgovore kako nikada nije bilo ništa drugo osim 1. Ali svi bi znali biti gradonačelnici, izborničku, ministri financija, premjeri, predsjednici, a 2/3 ih ne izračunati najgluplji zadatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije