Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PROPUSTITE

Mate Rimac otvara tvornice za posjetitelje. Objavljeno koliko stoji obilazak

Mate Rimac predstavio Neveru: Ovaj  auto pomiče granice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.10.2023.
u 14:07

Posjetitelji neće moći isprobati poznatu Neveru jer je ova vrsta vožnje rezervirana isključivo za kupce i klijente, tvrde u Rimcu

Iz tvornice Rimac Automobila objavljeno je da posjetitelji imaju priliku razgledati tvornicu i sva postrojenja tijekom turističke ture. Ova tura uključuje posjet pogonu na Jankomiru u Zagrebu te je namijenjena zaljubljenicima u električne automobile. Cijena ture iznosi 30 eura po osobi, dok studenti i osobe mlađe od 18 godina mogu obići tvornicu po cijeni od 10 eura, prenosi Poslovni dnevnik

Turu će voditi vodič koji govori hrvatski ili engleski jezik, prema želji posjetitelja. Svaka tura može primiti maksimalno 25 odraslih osoba ili 45 djece i studenata. Tijekom posjeta posjetitelji će doznati sve o povijesti Rimca, razgledati showroom, proizvodni dio gdje se izrađuju presvlake, ožičenje, proizvode baterije te montiraju automobili, uključujući i garažu. Važno je napomenuti da probne vožnje nisu uključene u cijenu ulaznice.

Nažalost, posjetitelji neće moći isprobati poznatu Neveru jer je ova vrsta vožnje rezervirana isključivo za kupce i klijente, tvrde u Rimcu. Dostupni dani za obilaske su ponedjeljak i četvrtak u 10 ili 13 sati te, ako se pruži prilika, i petak u 10 sati, piše Poslovni.

Mate Rimac predstavio Neveru: Ovaj  auto pomiče granice
1/9

Bugatti Rimac otvara centar za istraživanje i inovacije u Bologni

Inače, proizvođač hiperautomobila Bugatti Rimac širi poslovanje u Europi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Bologni u Italiji, priopćeno je u petak iz te kompanije. Novi centar približit će kompaniju istaknutim partnerima i dobavljačima i tako joj omogućiti pružanje brze i odgovorne podrške tamo gdje je to potrebno, ističe se u priopćenju. U centru će raditi do 50 zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom. Talijanski tim će biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo.

U sklopu novog pogona, navodi se, bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela Bugattija. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

VIDEO Mate Rimac hejterima: Briga me, mrzite i pljujte koliko želite

Glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac Emilio Scervo istaknuo je da od osnutka kompanije u studenome 2021. Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi i tehničkog umijeća.

"Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu, u sjevernoj Italiji, gdje postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta. Otvaranje talijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje“, izjavio je Scervo.

 

Ključne riječi

Komentara 20

KA
KakoSAD
17:57 13.10.2023.

koliko ljubornih... Ajde dignite guze pa i vi nesto napravite pa izvucite iz proracuna, ko vam brani. Ali neeee, ljepse je hodati okolo od gostione do gostione i trositi i ono malo sto se ima.

CA
car100
18:51 13.10.2023.

"Vision fondovi japanske investicijske tvrtke Softbank dosegli su rekordne gubitke u iznosu od 5,3 bilijuna jena (39 milijardi dolara). Radi se o jednom od posljednjih velikih institucionalnih investitora u Rimac Grupu. Fond je početkom prošle godine, zajedno s Goldman Sachs Asset Managementom u Rimac Grupu uložio 500 milijuna eura." - tko će sad spasiti Rimca kad potroši dobivene novce ...

JO
JOZO
20:38 13.10.2023.

Za koju klijentelu su namjenjeni ti automobili. Nije to benzinac RR koji može biti u garaži godinama za pokazivanje. Ovom baterije propadaju za nekoliko godina ako se ne koriste. A tko će voziti tu zvijer kad nije za cestu već ili za pistu ili samo za šminku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije