Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Mate Granić - Čuvar tajni Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića

naslovnica
Foto: VL
02.10.2016.
u 00:00

Granić je zasigurno jedan od najpoznatijih hrvatskih političara devedesetih, kada ga kao bliskog suradnika Tuđman ubacuje u vatru kao potpredsjednika Vlade, glavnog pregovarača s JNA i daje mu da vodi brigu o prognanicima

Sve se u Hrvatskoj mijenja, no dr. Mate Granić (69) opet je na Pantovčaku. Sada kao posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ured mu je u tzv. aneksu, zgradi koju je podno Predsjedničkih dvora još početkom 90-ih dao sagraditi pokojni predsjednik Franjo Tuđman za svoju savjetničku ekipu. Koja se tako, uspinjući se strmim stubama, mogla za pet minuta odazvati pozivu predsjednika.

– Uživam, radim posao koji volim – kaže Granić vidno sretan što opet surađuje, ističe, s odličnim i kompetentnim ljudima.

Granić je zasigurno jedan od najpoznatijih hrvatskih političara devedesetih, kada ga kao bliskog suradnika Tuđman ubacuje u vatru kao potpredsjednika Vlade, glavnog pregovarača s JNA i daje mu da vodi brigu o prognanicima. No, glavni je posao taj internist i dijabetolog te najmlađi dekan u povijesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odradio u šest i pol godina vođenja hrvatske diplomacije, kojoj je bio na čelu sve do 2000. Granić je i dalje brz, energičan i uglađen, a obožava kad predsjednica vuče poteze državničkog karaktera.

- Predsjednica poduzima inicijative, kao što je to Inicijativa tri mora (Baltik - Jadran - Crno more), trenutačno najjača hrvatska inicijativa unutar EU. To je zajednička hrvatsko-poljska inicijativa koja je odlično primljena. Ona je otvorena i prema našim susjedima, a čvrsto vjerujem, kada se formira nova Vlada, da će to doći još više do izražaja u fokusiranju na Bosnu i Hercegovinu kao glavnog vanjskopolitičkog cilja RH, te rješavanja svih otvorenih pitanja sa susjedima. Politika predsjednice je jasno definirana, ima dinamiku i duboko vjerujem da će uz nastup nove izabrane hrvatske Vlade još jače doći do izražaja, kaže Granić

>>Cijeli intervju pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Bojan Glavašević: Vjernik sam, ali mislim da vjeronauku nije mjesto u školi, nego u crkvi

>>Hrvatski Gardaland: Zabavni park od 12 milijuna eura niče u Biogradu

>>Studentski bunt: Mi smo ti "sotonisti" s Filozofskog fakulteta

Foto: VLm

Komentara 34

RO
robertek
23:12 01.10.2016.

Tebi ne vjerujem ništa. Osobito od kad si imao infarkt na Mirogoju sa svežnjem eurića u ruci...

DU
Deleted user
22:16 01.10.2016.

Granić je Tuđmanu samo odmagao, da ga nije imao uz sebe, Tuđman bi ostvario još bolje uvjete i za Hrvate u BiH i za samu Hrvatsku. Ovako je uz sebe imao smetalo koje je odgojio zlatnu generaciju briselskih i američkih poslušnika koji su od nas od Tuđmanove smrti napravili iskompleksiranu, šizofrenu koloniju. Što reći kada ga čak i jedna Višnja Starešina naziva uguz-begom.

DU
Deleted user
22:26 01.10.2016.

Mate Granić, lopov koji je opljackao Hrvatski narod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije