Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u kojoj je poginula D. Lambaša

Matavulj na suđenju: Teško mi je, ali alkohol i umor nisu uzrok nesreće

stojan matavulj
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
27.10.2014.
u 13:47

U Slavonskom Brodu započelo je suđenje poznatom glumcu za nesreću u kojoj je stradala Dolores Lambaša

Molim vas, nemojte me ništa pitati. Ovlastio sam svog odvjetnika da govori umjesto mene – rekao nam je Stojan Matavulj neposredno uoči pripremnog ročišta na početku suđenja za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova kolegica Dolores Lambaša. Kako neslužbeno doznajemo, glumac se pred brodskim Općinskim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim.

Dok se ozbiljnog pogleda približavao sudnici, na njegovu se licu moglo iščitati kako i dalje teško proživljava tragediju koju je skrivio te kako će, bez obzira na ishod, svoju kaznu nositi cijeli život. Podsjetimo, u nesreći koja se prije godinu dana dogodila na autocesti Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca, automobil kojim je sa 0,66 promila alkohola u krvi upravljao Matavulj zabio se u vozilo ispred sebe te sletio s ceste. Lijepa glumica, koja je sjedila s njim, ozljedama je podlegla nekoliko sati kasnije. Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić kaže kako njegov klijent prihvaća svoju odgovornost te kako će prihvatiti svaku odluku suda. Propisana zatvorska kazna u rasponu je od tri do 12 godina, no može biti i manja ili se čak pretvoriti u uvjetnu ili rad za opće dobro.

– Mog klijenta ne zanima sankcija, nego samo to da realno prikaže ono što se dogodilo. Žao mu je i osjeća teret posljedica, ali mi tvrdimo da ni alkohol niti umor nisu uzrok nezgode – rekao je Mataić. On je dodao kako postoje svjedoci čije će izjave o tome što se događalo večer prije kobnog događaja biti iznesene na glavnoj raspravi zakazanoj za 19. studenog. – Optužba za sada nema novih dokaza, dok je punomoćnik oštećenika predlagao toksikološko vještačenje. Sud, međutim, smatra kako to zasad nije nužno, jer je alkohol već analiziran kroz jedan drugi nalaz oko kojeg će se odlučiti tijekom postupka – kazala je sutkinja Jasna Krnić. Zastupnik Doloresinih roditelja Krešimir Škarica inzistirao je na tome da se dosad izvedeni dokazi ne čitaju, nego da se svi vještaci koji su sudjelovali u postupku neposredno saslušaju.

– Želimo da se svi dokazi izvedu na glavnoj raspravi, jer samo čitanje ne može sasvim pojasniti situaciju – rekao je Škarica. On je dodao kako su rane kod Doloresinih roditelja Alme i Đina još uvijek veoma svježe te kako njezinu smrt i dalje proživljavaju jako bolno, svatko na svoj način.

>>'Teško se pomiriti s time da njezina smijeha više nema'

>>Utvrdi li se da je Stojan Matavulj kriv, obitelj Lambaša dobit će gotovo 500.000 kuna naknade

>>Stojan Matavulj: Ne osjećam se dobro. Imam poteškoća sa spavanjem

Komentara 19

DA
dario2612
14:00 27.10.2014.

alkohol nema veze s nesrećom? a ima ono što se događalo večer prije? jel ima netko u hrvatskoj spreman preuzeti odgovornost za svoja djela?

GO
gogs0302
14:40 27.10.2014.

I to će biti farsa od suđenja, kao i kod svih suđenja poznatim tajkunima, sportašima , ili zlatnoj mladeži iz društveno prihvatljivih obitelji. Svi se oni izvuku na brojne olakotne- kao loše im je, imaju obitelji, karijere... To što su nekome oduzeli pravo na život ni njih, a ni suce nije ni najmanje briga. Npr. Mačešić/one2play/, Lovrićka, Leko...

SJ
Sve je uzalud
14:27 27.10.2014.

................pojeo vuk magare........234560.put.......................ovaj će sigurno čistiti kapulu u saboru za gablec.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije