Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Matanić: Čudio sam se što me policija nije zvala nakon likvidacije

suđenje pukanić
POOL/PIXSELL
31.05.2010.
u 13:49

- Našli smo se u jednom sesvetskom hotelu, a on mi je kazao kako mu je čudno što ga policija zbog toga još nije tražila, kada se uzme u obzir njegova reputacija u Srbiji i Bugarskoj - kazao je svjedok.

ZAGREB - Majku Roberta Matanića u zatvor u Sremsku Mitrovicu vozio sam 30 puta. Tamo nas je znao dočekati Milenko Kuzmanović (kojem se sudi u beogradskom djelu suđenja, op.a.). Poznajem Slobodana Đurovića, no kada sam ga upoznao nisam znao kako se zove. Upoznao sam ga u restoranu zatvora u Sremskoj Mitrovici, kada je majci Roberta Matanića dao 5000 eura. Jednom prigodom sam se i ja našao s njim u Beogradu, kada mi je dao 5000 eura za Robertovu majku. Mislim da je ona taj novac koristila za troškove odlaska u Mitrovicu - kazao je svjedok Mario Andrinek (39), svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Sastanak u hotelu

Odgovarajući na pitanja tužitelja, svjedok je kazao i da ga je Matanić dva puta zvao iz zatvora te da se s njim našao polije Pukanićeve likvidacije.

- Našli smo se u jednom sesvetskom hotelu, a on mi je kazao kako mu je čudno što ga policija zbog toga još nije tražila, kada se uzme u obzir njegova reputacija iz Srbije i Bugarske - kazao je svjedok.

Dodatno je pojasnio kako je moguće da je Mataniću dao broj mobitela kojeg je koristio u to vrijeme, no broja se nije mogao precizno sjetiti. Kako je svjedok kazao da je s Đurovićem razmjenio broj kada je došao kod njega u Beograd po 5000 eura za Matanićevu majku, da bi zatim ustvrdio kako Đuroviću sve do početka suđenja nije znao ime, Ivana Kršul, predsjednica sudskog vijeća ga je zapitala:

- Ako niste znali kako se zove, kako ste ga onda spremili u mobitel?

- Pod gospodin - ispalio je svjedok.

Djelu njegovog iskaza oko sastanaka sa Đurovićem te razmjene broja mobitela, prigovorili su i optužba i obrana.

Vozio je krunski svjedok

Osim njega svjedočila je i jedna od bivših djevojaka Roberta Matanića, koja je kazala kako ju je krunski svjedok Tomislav Marjanović u nekoliko navrata vozio u posjet R. Mataniću, dok je ovaj bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. No ona, kako je kazala, nije znala ništa o eventulanim planovima za bijeg iz zatvora, niti je upoznala Đurovića.

Svjedok Tomislav Aleksić svjedočio je o okolnostima kupnje Matanićeve vikendice, za koju je platio 9000 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije