Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amateri kuhari

Masterchefovi pripremili 10.000 zalogaja u humanitarne svrhe

kuhari
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/4
03.12.2011.
u 12:52

Riječ je o velikoj humanitarnoj akciji u organizaciji Obrtničke škole, a sve u koordinaciji Vedrana Bega, koji je ondje odnedavno zaposlen kao stručni učitelj kuharstva.

Desetero finalista emisije "Masterchef“ Nove TV (Šime, Srđana, Robert, Matija, Vedran, Davor, Željana, Ljubo, Marko i Nastasja), Dražen Đurišević i Zlatko Sedlanić iz Podravkina Gastro tima te poznata koprivnička kuharica Nikolina Lončar, kao i mladi kuhari Obrtničke škole, pripremili su proteklih dana deset tisuća kanapea i kolača kako bi donacijama pomogli djeci s teškoćama koja se školuju za pomoćne kuhare i slastičare te im tako omogućili kvalitetnije obrazovanje. Riječ je o velikoj humanitarnoj akciji u organizaciji Obrtničke škole, a sve u koordinaciji Vedrana Bega, koji je ondje odnedavno zaposlen kao stručni učitelj kuharstva.

- Bez njega ne bi to uspjeli učiniti. S prikupljenim novcem planiramo opremiti učionicu, kupiti multimedijalni set (laptop, LCD projektor). Ako bude dosta novaca osigurat ćemo i božićne poklone za učenike slabijeg imovinskog stanja – izjavio je ravnatelj Ratimir Ljubić i dodao kako je posjeta bila iznad očekivanja što samo dokazuje da su Koprivničanci iznimno humani ljudi. Istaknuo je kako su u dva sata uspjeli većinu zalogaja prodati, a prikupili su nešto više od 7200 kuna.

Kanapei i kolači prodavali su se u malim paketićima. Cijena nije postojala, svatko je dao koliko je mogao. Uglavnom je to bilo desetak kuna, no bilo je onih koji su dali i puno više. Jedna od mnogobrojnih posjetitelja u predvorju koprivničke Obrtničke škole bila je i Božena Banek. Ona se odlučila na slatku kombinaciju.

- Bila sam prosvjetni radnik 42 godine, volim rad s djecom. Znam što znači pomagati mladima i zato sam i ja došla dati svoj prilog. Ovo je jako lijepa akcija – ističe.
Humanitarnoj akciji bez razmišljanja se odazvao "dobri duh" poznatog hrvatskog kulinarskog showa. Naravno, riječ je o Marku Gajskom.

- Super je stvar pomagati ljudima. Volimo kuhati, a još ako s time nekome možemo pomoći nema sretnijih od nas. Ja osobno pripremio sam lisnato tijesto punjeno sa šalšom i mislim da sam prikupio najviše novca – pomalo u šali, a više u zbilji rekao je Marko, koji ipak malo žali što hranu nisu pripremali na licu mjesta, ali možda će to imati prilke dogodine ako ova akcija zaista postane tradicija kako što priželjkuje ravnatelj Obrtničke škole.
Šime Sušić puno vremena potrošio je na razgovor i slikanje sa svojim obožavateljima. Kako i ne bi kada se radi o pobjedniku "Masterchefa". Ipak, našao je nekoliko trenutaka i za nas.
- Rado sam se odazvao i zadovoljan sam brojem ljudi koji su došli podržati ovu humanitarnu akciju. U duhu Božića ja sam pripremio integralni medenjak – istaknuo je Šime i prebacio na nekulinarske teme.
- Ja sam u Koprivnici kao doma jer mi je cura iz obližnjeg Đurđevca. Koprivnica mi je super jer ima odličan noćni život i grad je s puno bicikala, a ja sam pasionirani biciklist. Po kulturi vožnje bicikala Koprivnica je miljama ispred Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije