Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon gostovanja u Jezerima

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture kreće u drugu polovicu jadranske turneje

Brd kulture
Foto:
1/2
31.07.2015.
u 14:27

Zoran Vakula pripremio zanimljivu prognozu dolaska i odlaska posade s broda

Jezera/Sveti Filip i Jakov, 31. srpnja 2015. –  Nakon što je jučer oduševio publiku u Jezerima, MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture stigao je u Sveti Filip i Jakov, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.

Jučerašnjim gostovanjem u Jezerima završila je i prva polovica jadranske turneje MasterCard Broda knjižara – Broda kulture, a povodom ulaska u drugu etapu plovidbe kulturno-zabavne družine, Zoran Vakula je pripremio nesvakidašnju prognozu mijene ljudi na Brodu:

„Nakon šest sunčanih i vrućih dana, i relativno mirnih, noćas smo u Jezerima proživjeli neveru - pljuskove, grmljavinu, buru. Danas ćemo doživjeti još jednu promjenu – ne vremena, već ljudi. S Broda nam odlazi Maja Hrgović, koja nam obećava "Živjet ćemo bolje", barem prema naslovu njenog nagrađivanog romana te Cody, kojeg možete slušati na Glasu Hrvatske i čitati na blogu hrt.hr-a, a dolaze nam Olja Savičević Ivančević i Dubravko Torjanac.

Što se vremena tiče, dolaze nam ponovno stabilniji i topliji dani. Večerašnji burni i buroviti program u Sv. Filipu i Jakovu dodatno će obilježiti i „Plavi mjesec“ - drugi puni mjesec ovoga srpnja koji će biti vidljiv i sutra na Silbi, gdje će program završiti uobičajeno, do ponoći, nakon koje je ponovno moguća kiša i grmljavina. Srećom, vedra atmosfera na Brodu i oko njega rastjerat će oblake pa će već u drugom dijelu dana u Malom Lošinju vremenski uvjeti biti gotovo idealni za nove radionice, kazališne predstave i druženje s piscima.“

Na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture, od ovog tjedna i dalje plove Otto Tolani i Ronald Orscik, gosti iz Mađarske, te hrvatski književnici Dubravko Trojanac, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač i Davor Šalat.

Danas u Sv. Filipu i Jakovu, uz atraktivan program za sve generacije, posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon. Na promociji mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat predstavit će njihova dijela, stvaralaštvo kao i pogled na književnost.

Uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati.  Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“.

Za najmlađe će se održati kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule.

Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj, jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Nakon Sv. Filipa i Jakova brod će posjetiti 1.8. Silbu, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, svjetska je platna i tehnološka kompanija. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije,  prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja  koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupnja,  putovanja, poslovanje i rukovođenje financijama - jednostavnijim, sigurnijim i učinkovitijim za sve.  Pratite nas preko Twittera @MasterCardNews  pridružite se razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije