Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebačeni u bolnicu

Masovno trovanje djece plinom u školi u Vojvodini

radijator
Foto: Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL
10.02.2015.
u 14:09

Glasnogovornik Dječje bolnice u Novom Sadu izvijestio je javnost danas kako je u OŠ došlo do masovnijeg trovanja djece plinom te kako je deset učenika trenutno hospitalizirano u ovoj novosadskoj bolnici

Tijekom današnjeg prijepodneva u Osnovnoj školi u Šajkašu, nedaleko od Titela u Vojvodini, došlo je do isticanja plina od kojega se otrovalo više djece.

Prema navodima srbijanskih medija, 19- ero djece petog, šestog i sedmog razreda te škole je tijekom nastave izgubilo svijest te su prebačeni svi u novosadsku Dječju bolnicu. U nesvijest su pala djeca koja su, oko 11 sati, bila u školskoj sportskoj dvorani na sat tjelesnog odgoja. Iz policije su rekli kako djeca nisu osjetila plin ali da su u trovanjem plinom posumnjali jer se škola grije na taj način. Ipak, pravi uzrok trovanja znat će se tijekom dana nakon što se obavi očevid.

Prva mjerenja prisustva plina, koja su vršili djelatnici Srbija gasa, nisu pokazala kako je plin uzrok trovanja djece. Glasnogovornik Dječje bolnice u Novom Sadu izvijestio je javnost danas kako je u OŠ došlo do masovnijeg trovanja djece plinom te kako je deset učenika trenutno hospitalizirano u ovoj novosadskoj bolnici. - Još nije utvrđeno od koje vrste plina je nastupilo trovanje, a niti koliko je točno djece otrovano jer neku djecu roditelji sami dovoze u bolnicu. Djeca koja su primljena u Dječju bolnicu su u stabilnom stanju i situacija je pod kontrolom, rekao je Vuković.

>> 'Mlađi sin se u crkvi onesvijestio dok je stariji osjetio mučninu'

Ključne riječi

Komentara 9

DH
dalibor.hren
20:16 10.02.2015.

Na slici je radijator (a u njemu voda). Bravo za novinara!

JU
Jugosloven4EverAndEver
16:32 10.02.2015.

Ne radi se o plinu. Škola uopšte nema priključak na plin. Deca nisu zajedno ništa jela. Možda je neko ubacio nešto u vodu ili dvoranu u kojoj su vježbala. Imamo veliki prolaz prognanika sa Kosova... Verovatno su to načini dai da se iznudi priznanje.

Avatar El Indio
El Indio
07:43 11.02.2015.

Kladim se da su djeca Hrvatske i Madzarske nacionalnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije