Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hamburg

Masovno pokrštavanje – lakši put do azila ili razočaranje islamom?

krštenje
Foto: screenshot/youtube
01.03.2016.
u 08:15

Ovo nije usamljeni slučaj masovnog pokrštavanja novopridošlih migranata u Njemačkoj

Više od 70 osoba, uključujući i Benjamina, izbjeglicu iz Irana, kršteno je u samo jednom danu u Hamburgu, piše Deutsche Welle.

– Danas počinje moj novi život, sada pripadam Isusu – kazao je nakon obreda dvadesetpetogodišnji Benjamin kojem u matičnoj zemlji sada prijeti smrtna kazna jer se s islama preobratio na kršćanstvo. Njega je, kao i ostale preobraćenike, većinom iz Irana, Afganistana i Pakistana, krstio svećenik perzijske zajednice u Hamburgu. Ovo nije usamljeni slučaj masovnog pokrštavanja novopridošlih migranata u Njemačkoj.

Prema pisanju DW-a, samo ove godine u Hamburgu je kršteno više od 600 migranata, a u Berlinu njih 185. No istodobno s masovnim prelaskom s islama na kršćanstvo postavilo se i pitanje koji su pravi razlozi konverzije. Mnogi u zahtjevima za promjenu vjere navode razočaranje islamom. Tvrde kako su nakon upoznavanja s Biblijom i kršćanskom vjerom pronašli sebe. Kritičari pak smatraju da se radi samo o još jednom načinu za lakše dobivanje azila. Stoga su i provjere novih kršćana na razgovorima za azil dodatno postrožene, što je pak izazvalo negodovanje svećenika koji tvrde da su crkve sve punije i kako kandidati za krštenje moraju proći višemjesečni vjerski tečaj. 

>> Žele ostati u Hrvatskoj? Bogu hvala, dobro došli!

 

Komentara 82

SN
snajper
08:38 01.03.2016.

lukavci. znaju da ih kao katolike nece vratiti u domovinu jr ih tamo ceka smrtna kazna

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
09:05 01.03.2016.

Naš onodobni poglavnik je jednom prigodom izrekao jako interesantnu tezu: "Muslimani su naše cvijeće, ali ne zaboravite i suncokret je cvijet..."

ST
Stjepan2103
08:51 01.03.2016.

Mislim da sa ovim treba oprezno....kao katolik nemam nista protiv Islama nego protiv zloupotrebe istog.A u tu opasnost moze skliznuti ne vjera. nego njeni clanovi.Vjera je u prenesenom znacenju kao noz sa njim mozete rezati kruh a na zalost i zlocin ciniti ovisno kako ga upotrebljavate....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije