Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekomjerno nasilje

Masovna grobnica u Meksiku: Jesu li pronašli tijela ubijenih studenata?

Masovna grobnica u Meksiku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.10.2014.
u 12:33

Pronađeni ostaci trenutačno se ekshumiraju, a sve nadgleda tamošnja Nacionalna komicija za ljudska prava.

Nekoliko masovnih grobnica pronađeno je na jugu meksičke države Guerrero u nedjelju.

Grobnice je pronašla policija u potrazi za više od 40 nestalih osoba kojima se izgubio trag nakon nasilnih prosvjeda koji su razbuktali prošlog tjedna, a pri čemu je u sukobima s policijom poginulo šest studenata. 

Pronađeni ostaci trenutačno se ekshumiraju, a sve nadgleda tamošnja Nacionalna komicija za ljudska prava.

Grad Iguala u kojem su otkrivene grobnice nalazi se oko 200 kilometara od Meksiko Cityja. Država Guerrero često je poprište nasilnih sukoba. Prošlog tjedna sukobili su se policija, studenti i naoružane skupine, a preminulo je najmanje šest osoba.

Guverner države ranije ovog tjedna izjavio je kako postoje snimke koje pokazuju kako policajci odvlače mrtva tijela studenata. Strahuje se da bi ove masovne grobnice mogle biti njihovo posljednje počivalište. 

Lokalna vlast optužila je policiju za prekomjernu porabu sile u sukobima sa studentima. U spomenutoj državi bande suprotstavljenih narko kartela u stalnim su sukobima ratujući za područje.

>>U Batajnici kod Beograda pronađena još jedna masovna grobnica

>>Kod Vrgorca otkrivena masovna grobnica iz Drugog svjetskog rata

Komentara 1

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
14:22 05.10.2014.

Kad smo kod masovnih grobnica VL je "zaboravio" da nas obavjeti o 10 masovnih grobnica na istoku Ukrajine i oko 400 ruskih zrtava. Nekim zrvama su izvadeni organi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije