Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kašnjenje

Maslenički aqua park i dalje na čekanju zbog spore administracije?

\'Za Dalmaciju 111108 Projektni nacrt buduceg aqua pakra u Rovanjskoj Photo: Dino Stanin/PIXSELL\'
Dino Stanin/Pixsell
28.01.2010.
u 17:26

Ulaganje vrijedno osam milijuna eura, stotinjak zaposlenih u vodenom parku s čak 15 vodenih atrakcija uz motive o najslavnijem indijanskom poglavici Winnetou koji je "jahao" u filmovima snimanima na ovom području prije nekoliko desetaka godina.

Bura nemilice posljednjih dana udara tamo "di je i rođena". I upravo je ovih dana trebalo, prema prvotnim najavama od prije dvije godine, testirati njezinu snagu na milijun eura vrijednoj nehrđajućoj konstrukciji kojom su mađarski investitori trebali dokazati da će vodeni park ostati čitav unatoč orkanskoj buri.

I Winnetou čeka

Ulaganje vrijedno osam milijuna eura, stotinjak zaposlenih u vodenom parku s čak 15 vodenih atrakcija uz motive o najslavnijem indijanskom poglavici Winnetou koji je "jahao" u filmovima snimanima na ovom području prije nekoliko desetaka godina, golemo parkiralište, područje veće od 30.000 četvornih metara za gotovo 30.000 posjetitelja na dan, trebalo je biti dovršeno upravo ovoga proljeća, no problem je, čini se, opet spora administracija.

Jer, već dvije godine, kako nam je jučer rekao načelnik općine Jasenice Martin Baričević, čekaju donošenje općinskog detaljnog urbanističkog plana, a prekjučer je na taj plan iz Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja stigao negativan odgovor. To su nam potvrdili u Općini Jasenice.

– Prekjučer je Ministarstvo zaštite okoliša od nas zatražilo da doradimo urbanistički plan i sada nikako ne želim gatati kada će vodeni park, projekt uz koji je povezana i gradnja velikog turističkog naselja s hotelima, biti gotov. Također, ne mogu, niti to želim, govoriti o sadašnjem financijskom stanju mađarskih investitora koji su dosad uložili 30.000 eura u jednogodišnju koncesiju. No oni su, koliko znam, podignuli i kredite za ovaj projekt, a on je još na čekanju. Ipak, nadam se da će sve biti u redu i da će se uskoro ovaj iznimno važan projekt za našu općinu ipak realizirati – rekao nam je načelnik općine Jasenice Martin Baričević.

Mađari idu dalje?

Mađarski investitori, čiji nam predstavnik u Hrvatskoj jučer nije bio dostupan, podsjetimo, platili su prije dvije godine 1,10 eura po četvornome metru, odnosno 30.000 eura, a što je iznos jednogodišnje koncesije za više od 30.000 četvornih metara u podnožju Masleničkoga mosta. Koncesija je dana na 50 godina, a dok svi papiri ne budu dobiveni, odnosno dok ne dobijemo lokacijsku i građevinsku dozvole, novih uplate mađarskih investitora na račun Općine, kako nam je potvrdio načelnik općine Jasenice Martin Baričević, neće biti.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Glina74
Glina74
18:12 28.01.2010.

Jak investor investirao 30.000€ da dobije zemljište inač nikakovi park se neče tu graditi glavno da rasprodajemo HRVATSKU stranim investorima.Priče ni za malu dijecu nego samo za budale kakovi smo mi HRVATI

TE
tetaVala
09:50 29.01.2010.

Mi možemo biti sretni di živimo, samo što nas filaju iz dana u dan, ali proći će i to!

UK
Ugo Kajvez
21:35 28.01.2010.

Za ovakav projekt dužan je sam ministar turizma da se uključi i da po propisima što prije dovede do početak izgradnje .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije