Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašena Hrvatska
Povratak na članak

Maslenica krvavija i od Oluje. Krenuli smo u zoru i počeli borbu...

Krenuli smo u ranu zoru i počeli borbu prsa o prsa. Neprijatelja smo iznenadili. Osvojili smo bunkere

Komentari 19

HR
hrvatin
18:42 23.01.2013.

Hvala I vjecna slava nasim mrtvim I zivim herojima koji su hrabro oslobodili svoju zemlju od srbocetnickokomunistickog okupatora.Trebalo bi pupovca I slicne njemu odmah zauvijek prognati spomenu li samo jednom progon srba u Hrvatskoj.U svojoj bestijalnoj mrznji prema svemu hrvatskom ucvilili su I zavili u crno mnoge nase majke,supruge I djecu.

VL
DU
Deleted user
13:49 23.01.2013.

znaci ovo su bili"pobunjenici" a oni nedevno sto su ih priznali u siriji su legitimna vlada sirije...ahahaaaa

VL
C1
c11dugi
14:36 23.01.2013.

List 68, prestani sa tim floskulama o Hercegovcima. Franji kao ni svakom pravom Hrvatu nije bilo bitno odakle tko dolazi jer su i Hercegovac i Slavonac ili Zagorac za svakog pravog domljuba jednaki i uopce ne razmisljamo o tome. Ti ovdje pokusavas ubaciti iluziju o nekoj toboznjoj Franjinoj mrznji prema aSlavoncima pa su oni kao iz tog razloga nastradali u Maslenici.

VL
DU
Deleted user
12:17 23.01.2013.

Čitam i ne mogu vjerovati napisanom! Uostalom, prvi put u povijesti HV je primijenjen vertikalni desant (helikopterom) jer je zapovjedništvo krivo procijenilo odnos snaga i jadni Slavonci su to platili krvlju, onako MI 8 bačeni iz vedra neba u taj krš pun rasprskavajućih granata. Nisu ni teren poznavali... Dakle, jedna čisto predizborna, onako na brzaka skalupljena akcija gdje smo imali dosta sreće jer da su probili 3. dana - stigli bi do Zadra. I nije mi jasan taj hvalospjev toj li-la akciji! Laka zemlja svim našim poginulim momcima, ali da je to bilo nešto vojnički briljantno planirano i izvedeno - o, ne! Što se tu moglo naučiti? Da moraš imati gomilu vojnika u pozadini koji će zamijeniti snage na prvoj crti nakon 2 dana - inače piši kući propalo... Nije bilo tragike kao UNA 95. da bi se govorilo o čistom debaklu, kojeg se otresaju zapovjednici, ali da zaslužuje takvo veličanje Maslenica - evo iznenadili ste me...

VL
SP
slučajni paradoks na vlasti
13:08 23.01.2013.

23.01.2013. u 12:17h mikrogrizzly je napisao/la: I nije mi jasan taj hvalospjev toj li-la akciji! --- Onda da ti ja pojasnim. Hrvatskoj se time daje jedna akcija za slavljenje a ipak ne ona kojom "svi u regiji nisu oduševljeni".

VL
AC
acer7
13:09 23.01.2013.

molimo protivnike republike Hrvatske da ne provociraju.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:13 23.01.2013.

Ono sto se dogodilo 3. gardijskoj u operaciji Maslenica je pravi skandal i mislom da bi trebalo sad sa vremenske distance reci koju rijec o tome. Mozda ne u vrijeme proslave velike hrvatske pobjede ali bi trebalo reci koju rijec zbog tih nastradalih inace odlicnih momaka.

VL
IS
istima
13:35 23.01.2013.

worldwizards je napisao/la: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- U ratu se služiš onim što imaš. JNA generali i inače oficiri se nisu preveć iskazali, kako u HV, tako srećom ni u srpsim vojskama. JNA je godinama gajila negativnu selekciju u svojim redovima tako da nisu bili u stanju provesti niti poštenu radnu akciju a kamol složene ratne operacije.

VL
KV
kviki111
13:45 23.01.2013.

23.01.2013. u 13:30h istima je napisao/la: Maslenica je velika akcija u kojoj se uz velike žrtve ostvario tek polovičan rezultat. Inače, --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Inaće naši ratnici su imali sreće da su ratovali sa pijanim srpskim rezervistima, a ne sa profesionalcima pa je sve prošlo sa minimalnim brojem poginulijh!

VL
IS
istima
13:30 23.01.2013.

Maslenica je velika akcija u kojoj se uz velike žrtve ostvario tek polovičan rezultat. Inače, odluka da se to napravi je strateški dobro promišljena. Iskustva, kako pozitivna tako i ona negativna su pomogla da iduće akcije budu sve bolje i bolje provedene.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:53 23.01.2013.

23.01.2013. u 13:38h c11 je napisao/la: Microgrizzly inace pises dobre komentare, ali nemoj pocinjati kao Chelsea jer si za razliku od njega ili nje na pravoj strani. --------------------------------------------------------------------- A na kojoj sam ja to strani?

VL
VA
vatra
14:07 23.01.2013.

Maslenica je bila velika i važna pobjeda.

VL
IV
ivor
14:20 23.01.2013.

Hvala Vam junaci.

VL
C1
c11dugi
14:20 23.01.2013.

I sreca nasa da je srpsko naoruzanje bilo zastarjelo kao i nase, jer je do izrazaja dosla bolja motivacija i hrabrost hrvatskih vojnika, te i daleko veca sposbnost nasih zapovjednika u odnosu na klasicne oficire JNA koji su i onako to postali losom selekcijom po nacionalnom kljucu.

VL
LI
list68
14:31 23.01.2013.

C11, daj shvati da nisi samo ti bio u akciji "Maslenica". Bilo nas je još, i to Slavonaca. Ja nisam ništa rekao, osim da je akcija isplanirana tako kako je, i otprilike se znalo ko će kuda i u koje vrijeme ići. No isto sam rekao da Tuđman Slavonce, nije podnosio, to je istina. Njemu su najvažniji bili Hercegovci, zbog te činjenice u Hrvatskoj i sada imamo problema, i dok je Hercegovaca, nećemo ih se tako lako riješiti. A evo poklopilo se da smo dobili i "najnesposobniju" vladu do sada, tako da je to "ubitačna" kombinacija.

VL
OB
-obrisani-
14:33 23.01.2013.

Gotovina je rekao da se treba okrenuti buducnosti ja se slazem sa njim jer u proslosti nema buducnosti i samo budi mrznju da su se politicari borili prsa u prsa nebi padali mrtvi vec bi se za sekundu lijepo slozili

VL
UR
u.r.a.r.
15:01 23.01.2013.

prpiću takvu količinu tako......"jednostavnih" (da ne upotrijebim težu riječ) zaključaka koje si ti iznio nisam dugo vidi. Čak ni ovdje na forumu gdje se može svašta pročitati. Te tlapnje koje ti iznosiš su nevrijedne daljnje komunikacije. beskućnici, klošari, pljačkaši.........tako ti opisuješ hrvatske vojnike. to više govori o tebi nego o nama. Ostaj zdravo, sram zbog kukavičluka će te proći s vremenom.......

VL
BR
branko61
15:13 23.01.2013.

Krstičević se sjeća kako se ustručavao preuzeti odgovornost zapovijedanja velikom jedinicom jer “tu se svaka greška plaćala životima vojnika”. No Bobetko, taj stari iskusni ratnik. samo mu je kratko rekao: “Pa idi i uči”. ----------------------------------------------------------------------------------- Znači li ova rečenica da Bobetka nije bilo briga što će se Krstičević učiti na račun hrvatskih vojnika (koji su valjda i onako potrošna roba)...

VL
C1
c11dugi
13:46 23.01.2013.

A za vas sve koji ovdje trabunjate, a nemate veze o tome sto se dogadjalo malo faktografskih podataka. Predzadnjeg dana akcije su srbi krenuli u opci protunapad i najvjerojatnije bi se i probili jer je 4.gbr bila na izmaku fizickih i ljudskih snaga, da nije prebacena helikopterima bojna 3.gbr koja se spustila kod hotela Alan u Starigradu i ukljucila odmah u borbu i kao svaki pravi slavonac pokazala da su hrvati bez obzira od kuda dolaze hrabri ratnici. To sto se dogodilo sa pogibijom dijela ljudi je plod i srpske hrabrosti, jer se jedna grupa specijalca probila iz pravca Suhovara do crkve u Kašiću odakle su iz pravca groblja iz zasjede zoljom pogodili kamion u kojem su bili decki iz 3.gbr i nanjeli dosta gubitaka. Oni koji su bili znaju o cemu pricam i kakva je idealna pozicija iz groblja tuci po prilaznoj cesti koja krivuda izmedju raslinja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.