Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Maske ipak ostaju obvezne u ljekarnama, stiglo i objašnjenje

Medicinska maska za lice
Dusko Jaramaz/PIXSELL
08.04.2022.
u 16:08

U ljekarnama više nije obvezno predočenje dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 za zaposlenike, međutim i dalje ostaje na snazi obveza korištenja maski za lice za zaposlenike i pacijente.

Budući da se ljekarnička djelatnost obavlja na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti, Hrvatska ljekarnička komora ističe obvezu nošenja maski u prostoru ljekarni kako od strane zaposlenika ljekarni tako i korisnika ljekarničkih usluga.

Dakle, u ljekarnama više nije obvezno predočenje dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 za zaposlenike, međutim i dalje ostaje na snazi obveza korištenja maski za lice za zaposlenike i pacijente. 

"S obzirom na nužnost osiguravanja kontinuirane dostupnosti ljekarničkih usluga, što je predstavljalo velik izazov protekle dvije godine, hrvatski ljekarnici apeliraju na svoje sugrađane da poštuju propisanu epidemiološku mjeru kako bi se ograničila mogućnost eskalacije epidemije u zdravstvenom sustavu, čiji je sastavni dio i ljekarništvo. Štiteći nas, naši sugrađani štite i sebe, i na tome im zahvaljujemo", izjavila je mag. Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore

Komentara 7

KA
Kakodane
16:49 09.04.2022.

Ne ulazite na mjesta gdje vam spomenu masku.

IZ
iznadzagrebanebo
17:24 08.04.2022.

Šta je dokaz o testiranju,cijepljenju ili preboljenju bio obvezan ? Prvi glas, izgleda da su ljekarnici radili protustožeraški, mene, niti ikoga moģa to u ljekarni nisu tražili nijednom.

BI
Biouskoli91
19:59 08.04.2022.

Da, jer je poznato koliko maske stite od korone....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije