Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni psihijatar Nidal Malik Hasan ubio je 13 svojih kolega u krvavu piru

Masakr u Americi: Ubojicu je pratila policija, ali nije spriječila pokolj

masakr
AFP
06.11.2009.
u 18:19

Govorio je: “Muslimani se imaju pravo oduprijeti agresoru”. I surfao po terorističkim internetskim stranicama.

Je li krvavi pohod dr. Nidala Malika Hasana u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, u kojem je ubio 12 osoba i 31 teško ranio, početak novih terorističkih napada na Ameriku?

Nezaštićeni u SAD-u
To je jedno od logičnih pitanja koje od četvrtka, kad se u 13.30 sati po lokalnom vremenu dogodio strašan pokolj u najvećoj američkoj vojnoj bazi, postavljaju građani, novinari, ali i političari. Vojni psihijatar i bojnik američke vojske dr. Nidal Malik Hasan, musliman po vjeroispovijesti, podrijetlom Jordanac, ali rođen u Americi, prema riječima njegove rodbine i suradnika bio je nezadovoljan američkom politikom prema Iraku i Afganistanu.

Govorio je da se “muslimani u Iraku i Afganistanu imaju pravo buniti protiv agresora“ te je takvim ponašanjem poticao sukobe među pedesetak tisuća vojnika smještenih u vojarni Fort Hood. Nidal Malik Hasan preživio je unatoč mecima koje je u njega sasula policija pokušavajući zaustaviti njegov masakr te se očekuje da bi istraga i njegov iskaz mogli otkriti motive tragična napada na kolege vojnike. New York Post tvrdi da je od dobro obaviještenih izvora doznao kako je Nidal Malik Hasan bio pod nadzorom policijskih istražitelja jer je zapaženo kako na internetu posjećuje terorističke stranice koje govore o samoubilačkim bombaškim napadima.

– U Afganistanu ili Iraku spremni smo na ovakve događaje, znamo da nam je život u opasnosti, ali zabrinjavajuće je da se ovako nešto strašno događa na američkom tlu, gdje bismo, u svojoj zemlji trebali biti zaštićeni i sigurni. Kakva je ovo poruka o sigurnosti američkim građanima? Loša! – izjavio je bojnik Jerry Richard koji radi u vojnoj bazi Fort Hood.

Zabrinuti Obama
Predsjednik Barack Obama slično razmišlja i zabrinut je zbog tragedije te poručuje da se “takve strahote ne smiju dopustiti u Americi“. Nidal Malik Hasan prije trideset i devet godina rođen je u Arlingtonu i studirao je na sveučilištu Tech. Virginia na kojem se prije dvije godine dogodio sličan krvavi masakr nad studentima.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:47 07.11.2009.

I jos samo da kazem da me jako cudi da jedan covjek sto \"prakticira\"Islam moze uopce da zivi u jednoj izopacenoj zemlji kao sto je USA.(Stvarno to je cudno).

KA
karlovcankica
18:31 06.11.2009.

Amerikanci su lakovjerni, a zato i cesto stradaju. Steta, inace jako dobar narod, ali moraju bolje i ostrije se ograditi od mulslimnaski terorista.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:44 07.11.2009.

Ovdje nista nije cudno osim sto se cesce ne dogada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije