Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNA TEMA

Stotine tisuća Hrvata pogledalo je video poziva na referendum protiv poreza na nekretnine

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
08.08.2017.
u 09:55

Martina Johnson Županić rekla je da će potpise za referendum najvjerojatnije predati Živi zid

Martina Johnson Županić je na Facebooku objavila video koji je u kratkom vremenu skupio više od 300 tisuća pogleda.

Martina se na društvenim mrežama zalaže protiv poreza na nekretnine, a objavila je video u kojem objašnjava čemu služi trenutna peticija kojom se skupljaju potpisi građana te na koji način građani mogu izraziti svoje nezadovoljstvo.

- Naš protest treba biti podržavanje referenduma o porezu na nekretnine. Kroz idućih 2, 3 tjedna mora se stvoriti kritična masa i moramo biti u svim medijima. Svi moramo pratiti događanja i biti informirani, rekla je Martina.

Martina Johnson Županić rekla je da će potpise za referendum najvjerojatnije predati Živi zid jer je "jedino Ivan Vilibor Sinčić do sada najavio da će ići na skupljanje potpisa za referendum."

- Od dana kad se počnu skupljati potpisi za referendum, imat ćemo rok od 15 dana da skupimo 400 000 potpisa. To je izuzetno velik broj. Zato trebamo sve pripremiti. Moramo znati tko će što raditi, tko će biti gdje i tko će skupljati potpise. Zato je važno da ljudi što više saznaju o tome, poručuje Martina. 

Na kraju je pozvala sve da šire informacije, sheraju video i upoznaju druge s porezom na nekretnine.

Protiv najavljenog poreza na nekretnine do sada se najkonkretnije "pobunila" Lipa - udruga poreznih obveznika koja je u peticiji protiv poreza na nekretnine prikupila više od 115 tisuća potpisa. 

Komentara 121

KO
kodifan
10:08 08.08.2017.

tko god pokrenuo peticiju...apsolutna podrška

AI
airforceone99
10:15 08.08.2017.

porez na nekretnine je teška pljačka koja je nezakonita. kad se kupi stan ili kuću plati si porez i na stan(kuću) i porez na promet nekretnine, odnosno ukoliko se gradi kuću plato si porez i na građevinski materijal i na radove. porez na nekretnine je zapravo ograničavanje vlasništva i zapravo se vlasnicima nekretnina naplaćuje najam u njihovom vlasništvu.

DE
debelaberta11
10:19 08.08.2017.

znači u Hrvatskoj nema prava vlasništva?! vraćamo se u mračno doba. sumrak društva. ali nema brige imamo K-plus ministra koji mora nadoknaditi dugove koje je tatica napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije