Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO IDE HSS Hoće li se Friščićeva Seljačka stranka prikloniti Sanaderu ili Račanu

Markov Friščića vuče desno, a Pecek lijevo

hrv_friscic_tx.jpg
import
03.10.2006.
u 19:46

Ne postoje podjele u HSS-u o tome hoćemo li koalirati s HDZ-om ili sa SDP-om. O tome ćemo odlučiti na programskoj konvenciji stranke 22. prosinca ove godine i utvrditi predizbornu strategiju. Sve ostalo su insinuacije  tvrdi za  Večernjak Josip Friščić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke.

Prerano za kampanju
HSS, s rejtingom koji ima, sasvim je poželjan partner i HDZ-u i SDP-u. Iako je u posljednje vrijeme dolazilo do trzavica na relaciji HDZ  HSS, u vladajućoj stranci uvjereni su da imaju manevarskog prostora za pridobivanje HSS-a. No ni u SDP-u ne miruju. Štoviše, spremni su podržati koaliciju HNS-a i HSS-a bez obzira na to što je Čačić personalizirao svoju kampanju i vodi je pod geslom "Čačića za premijera".

Naime, u SDP-u drže da je to manje zlo nego da se HSS prikloni HDZ-u i omogući uz HSP i HSLS stabilnu većinu Sanaderu. Iako postoje određene informacije da su Ante Markov, Željko Ledinski i Damir Bajs zagovornici suradnje s HDZ-om, a  Željko Pecek, Ljubica Lalić i Božidar Pankretić sa SDP-om, svi u stranci tvrde da podjela nema. Zastupnik HSS-a Ante Markov tvrdi da su te podjele u stranci bile prije godinu dana. Sada je stanje drukčije, tvrdi on i dodaje da će o tome s kim će u koaliciju odlučiti u prosincu na programskoj konvenciji stranke. 

Mi nismo u kampanji jer za nas ona počinje 2007. godine  tvrdi Markov. Malo drukčije misli Željko Pecek. Tvrdi da su poruke koje u posljednje vrijeme šalje Sanader prema HSS-u takve da sve više udaljavaju njihovu stranku od HDZ-a.  Nije ni najbolja poruka za suradnju ono što je Sanader kazao našem zastupniku Čačiji. Nedopustivo je da zastupniku kaže da zna tko mu je pisao zastupničko pitanje  kaže Pecek.

Neispunjena obećanja
 Sigurno je  nastavlja Pecek  da HDZ nije ispunio neka obećanja dana HSS-u o našim zakonskim prijedlozima. Isto tako, nedopustiv je ton kojim se Sanader obraća Friščiću kad mu poručuje da ga nazove kako bi mu objasnio funkcioniranje CEFTA-e. Pecek dodaje da će se morati uskladiti programi stranaka prije izbora ako netko želi suradnju s HSS-om.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije