Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJICA KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI

Markotić: Ovakvu situaciju nismo imali od 15. stoljeća

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
26.03.2020.
u 20:45

U Hrvatskoj su potvrđena 495 slučaja oboljelih od koronavirusa

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić smatra da su proglešene mjere bile pravovremene, te bih osobno preporučila da se svi samo drže tih mjera. 

- Mislim da su one sad dovoljne i promišljene - rekla je za Dnevnik.hr i dodala da nam još treba samodiscipline. 

- Koliko vidim kad se vozim, izgleda da zaista možemo biti ponosni na veći dio stanovništva jer se drže pravila. Sad apeliram na onaj manji postotak, koji se ponaša nonšalantno, da se drže pravila - kazala je te smatra da se nije dogodio nagli rast teško oboljelih, tek 5 posto, što je ispod očekivanja.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
1/3

- Ovo je situacija koju nitko nije doživio od 14., 15., 16. stoljeća i trebat će nam da se adaptiramo - rekla je Markotić.

- Virusi su čudni. SARS je tako protutnjao za 6 mjeseci pa nestao. Teško je vjerovati da će ovaj nestati, ali se nadam da će nas iznenaditi - zaključila je Alemka Markotić. 

Ključne riječi

Komentara 7

PL
Plavetnilo
05:32 27.03.2020.

Ako ne pamtiš baš dobro, pitaj Manolića.

ST
stefj
00:30 27.03.2020.

Gluposti, Španjolska gripa je bila ovo isto, samo je brže prošla jer nije postojao zdravstveni sustav kojeg se pokušava spasiti. Mrtvi su se brojali u desecima milijuna... Da puste virus u populaciju, brzo bi bilo sve gotovo, ali imali bismo mrtvih milijun-dva... Za sada je ovaj virus još jako daleko od gripe koja je odnijela preko 350.000 života samo ove godine, bez obzira na cijepljenje...

HB
HBPM33
23:15 26.03.2020.

Ne od 15.og stoleća nego nikad. U Pensilvaniji je 400 zaraženih ukupno, a 600 hiljada ljudi u toj saveznoj državi, OVE SEDMICE dobilo otkaz. I tako po belom svetu. Posledice puno veće od uzroka, a to je jasno svima, al nemoćni smo i gledamo kakostaviše svet u logor od Aljaske do Australije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije