Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo V. Sliška

"Markonija sam upoznao u Njemačkoj, no nismo poslovali"

golub (1)
Danko Vučinović/24sata
16.12.2010.
u 21:36

Golub je kazao kako nije znao da je za njim bila raspisana tjeralica, a iz Njemačke poznaje i Sliška te N. Jelavića, Z. Bagarića...

ZAGREB – Marka Nikolića upoznao sam u Njemačkoj sredinom 90-ih. Nismo zajedno poslovali niti smo imali zajedničke tvrtke, kao što se pisalo po medijima. Nismo se niti družili, no jednom sam bio kod njega u stanu u Ilici. Pokazivao mi je neke slike koje je slikao, no ja ne znam čime se bavio – kazao je Željko Golub (50) jučer na zagrebačkom Županijskom sudu.

On se nakon devet godina prvi put pojavio kao svjedok na suđenju Nikoliću, kojem se treći put sudi u odsutnosti zbog likvidacije Vjeke Sliška u ožujku 2001. Goluba, za kojim je bila raspisana tjeralica nakon Sliškove likvidacije (kazao je da ni za kakvu tjeralicu nije znao, op. a.), neki svjedoci spominjali su kao mogućeg naručitelja ubojstva. Njegov broj mobitela nađen je među Nikolićevim bilješkama, no Golub je kazao kako on Nikoliću nikada nije dao svoj broj.

– Jeste li poznavali Sliška? – pitala je Goluba sutkinja Sanja Mazalin.

– Jesam – odgovorio je Golub.

– Odakle ga znate – pitala je dalje sutkinja.

– Upoznao sam ga u Njemačkoj – odgovorio je Golub.

– Koga ste sve upoznali u Njemačkoj? Jeste li imali kakve zajedničke poslove – zanimalo je dalje sutkinju.

– Ne – odgovorio je Golub.

– A poznajete li Nikicu Jelavića – pitala je dalje sutkinja.

– Da, upoznao sam ga u Njemačkoj potkraj 70-ih, znam ga s boksa – kazao je Golub.

– A jeste znali Zorana Petrovića – zanimalo je dalje sutkinju.

– Jesam – kratko je kazao Golub.

– A Hrvoja Petrača – pitala je sutkinja.

– I njega poznajem – kratak je bio Golub.

– A jeste li se vi zajedno ikad sastali u Njemačkoj – zanimalo je sutkinju.

– Čitao sam o tom našem sastanku u novinama, ni mi se nikada nismo našli skupa u Njemačkoj – odgovorio je Golub koji je, kako tvrdi, došao u Njemačku 1982. kao politički azilant. Tada je, kako je kazao, upoznao i Zlatka Bagarića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije