Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I KOLEKTIVNI UGOVOR
Povratak na članak

Ministar Pavić državnim i javnim službenicima obećao veće plaće iduće godine

Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Komentari 6

Avatar anlaser
anlaser
11:31 02.11.2017.

Svakoga tko podigne plaće ovim utezima treba pokazati vrata. Kud ih ima dvostruko više nego je potrebno još bi i veće plaće. Kako je moguće da državni i javni službenici imaju puno veće plaće od realnog sektora. Hitno rezanje radnihno rezanje radnih mjesta pa neka se snalaze na tržištu rada.

VL
MU
Muncimir
12:05 02.11.2017.

Treba im je obećati rad, krv, znoj i suze. Uz to smanjenje plaće (koje su veće nego u realnom sektoru!) za 20% i otpuštanje 30.000 uhljeba i neradnika. Država nam je nakardano postavljena; oni koji pune protačun “umiru” zbog te vojske parazita.

VL
DU
Deleted user
13:02 02.11.2017.

to je recept za daljnju propast. treba smanjiti broj ljudi zaposlenih na drzavnoj sisi a onda povecati place onima koji ce stvarno raditi i na taj nacin povecati ucinkovitost i racionalnost. smanjiti namete poduzetnicima jer samo oni mogu zaposliti nove ljude. drzava ih ima previse. drugog recepta nema ali onda nema ni glasacke masinerije.

VL
JU
juma
13:03 02.11.2017.

Kakvo povecanje placa javnih sluzbenika? Pa upravo sada treba rezati troskove drzavne uprave i iskoristiti povoljne gospodarske pokazatelje za pokretanje reformi. Ova vlada dijeljenjem placa, polozaja i privilegija umjesto da vadi zemlju iz krize, vec kupuje glasove za nove uzbore.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:16 02.11.2017.

u srbiji dižu plaće 10%. ne kuži narod, tj. dio naroda, da samo dobro plaćeni radnik (i službenik je radnik...) omogućuje veće plaće i svima ostalima. kad je država krenula rezati plaće službenicima, i zaustavila dogovorena povećanja plaća, privatnici su bili ti koji su prvi krenuli drastično rezati plaće radnicima, i sva ostala prava su im naprasno ukinuli. jer su imali prekrasno obrazloženje, čak i motiv, vidite kako je država svoje srezala, i mi moramo isto, ili ćemo propasti. kad čitam da smo nekonkurentni, jer su kao velika davanja na plaću radnika, povraća mi se. ukupno porezno opterećenje primanja radnika je kod nas primjerljivo sa većinom eu zemalja. mi kao narod najviše volimo gledati apsolutne iznose, a namjerno zaboravljamo da u toj igri ima jako puno skrivača. pitajte današnje naše gastarbajtere u njemačkoj, kolko izdvajaju za mirovinu iz tih velikih plaća. nije ni nijemac lud da svakog daruje velikim plaćama, tamo se kičma, tj. kralježnica (točno, a?) lomi kako se radi, dok se doma na gradilištu prvo lopati drška, tzv. 'štil' slomi od silnog opterećenja, naravno, ne od rada, nego od gledanja i naslanjanja na istu. da, treba dići plaće, jer što mislite kako se zapadna europa digla, sigurno malim plaćama! dodajte produktivnost, ono u čemu smo najslabiji, a tu nam nisu krivi poslodavci, i eto vam blagostanja, države eu-a zadužene preko 100% bdp-a. za stan dajte mjesečno samo najam i do 1.000 eura, porezi na aute, registracije, osiguranja, ostane vam 400 eura. super!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.