Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROSLAV JOSIĆ:

'Marko je bio najobičniji mali čovjek, ali veliki domoljub'

marko babić
Goran Ferbežar/PIXSELL
13.07.2013.
u 15:10

Ni kada su mu ubili roditelje, nije mrzio Srbe jer među nama je bio i Srba, priča Josić

Miroslav Josić, suborac Marka Babića kojemu su roditelje oteli i ubili Trpinjci koji su prije dva dana uhićeni, dobro pozna ovu vukovarsku ratnu legendu jer su zajedno ratovali na Trpinjskoj cesti i puno toga lijepog, ponosnog, strašnog i ružnog zajedno proživjeli.

- Marko je bio najobičniji mali čovjek ali veliki domoljub. Svi su ga voljeli, cijenili i slušali posebnice nakon pogibije Blage Zadre kada ga je na zapovjednom mjestu zamijenio. Pratili smo ga i slijedili i on nije nikada zapovijedao nego je uvijek bio prvi, na čelu i zbog toga je postao legenda jer trebalo je imati hrabrosti stati pred tenk - priča Josić i podsjeća se dana kada je doznao da su roditelji ubijeni, vjerojatno, upravo zbog toga što je sin Marko bio jedan od onih koji su na Trpinjskoj cesti napravili \"groblje srpskih tenkova\".

- Ni kada mu se to dogodilo, nije mrzio Srbe jer među nama je bio i Srba koji su se borili protiv agresora koji je napao naš grad. Mržnju nije pokazivao, ali svi mi, pa i Marko, bili smo još odlučniji i motiviraniji, bilo je u nama više revolta za borbu s neprijateljem kada bi doznali da je ubijen netko od naših prijatelja i rođaka, a to se događalo svakodnevno. Tada nije bilo vremena za tugovanje, oplakivanje i razmišljanje i svatko je to na svoj način proživljavao. Na Marku nisam zamijetio mržnju kada je doznao za smrt majke i oca jer mi nismo mrzili Srbe kao narod već one što u uniformi i naoružani pucaju na nas. S takvima smo bili žestoki - prisjeća se jedna od legendi Trpinjske ceste i vukovarske bitke Miroslav Josić.

>> Marko Babić nikad se nije hvalio sa 14 uništenih tenkova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije