Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 12 GODINA

Epilog povijesnih lokalnih izbora: Mario Kordić izabran za gradonačelnika Mostara

Mostar: Irma Baralija i Mario Kordić izašli na izbore
Denis Kapetanovic/PIXSELL
15.02.2021.
u 18:08

Dva su listića bila nevažeća. U trećem krugu bila je dovoljna većina glasova nazočnih vijećnika.

Mario Kordić izabran je u Gradskom vijeću Mostara za novog gradonačelnika. Ovaj liječnik iz Hrvatske demokratske zajednice BiH dobio je podršku 17 članova Vijeća, a njegov bošnjački protukandidat 16 njih.

Prijeloman je to trenutak za grad u kojem su u prosincu održani lokalni izbori prvi puta nakon čak 12 godina. Politički ustroj grada vrlo je važan za odnose Hrvata i Bošnjaka u BiH. Neposredno prije glasanja, liberalna Naša stranka priopćila je da odbija podržati ideju o uvođenju rotirajućeg gradonačelnika što su zahtijevale bošnjačke stranke, te da neće podržati nijednog kandidata.

Zbog toga su neki bošnjački mediji komentirali da je stranka “Mostar isporučila HDZ-u BiH”. I niz međunarodnih institucija priopćilo je da traži da se proces okonča po važećim pravilima: predstavnik Europske unije, visoki predstavnik međunarodne zajednice...

Nekarakteristično za njih, bošnjačke stranke kritizirale su međunarodnu zajednicu zbog politike ‘koja ide na ruku HDZ-u BiH’.

 

Komentara 30

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
18:23 15.02.2021.

Podrška gradonačelniku.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
18:46 15.02.2021.

Hrvatska pobjeda! Čestitke Hrvatima Mostara na trijumfu!

BU
Bubreg2020
18:20 15.02.2021.

Mostar je hrvatski grad i pri tom ne mislim da ga treba obuhvatiti granica Republike Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije