Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćna presuda

Marinkoviću manja kazna za mučenje osječkih policajaca u Borovu Selu

Sudački čekić
Foto: DPA/PIXSELL
13.05.2014.
u 22:13

Za iživljavanje nad ranjenicima optuženi su Dragan Rakanović, Milenko Mihajlović i Jovica Vučenović, no oni su bijegu

Milan Marinković pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog ratnog zločina, mučenja i zlostavljanja zarobljenih osječkih policajaca Zvonimira Mekovića i Dalibora Križanovića u Borovu Selu 2. svibnja 1991.

Vrhovni sud smanjio mu je, tako, kaznu za šest mjeseci. Za iživljavanje nad ranjenicima optuženi su Dragan Rakanović, Milenko Mihajlović i Jovica Vučenović, no oni su bijegu. Dostupan je jedino Marinković pa je njegov postupak izdvojen.

>> Stevo Culej već 23 godine traži istinu za zločin u Borovu Selu 2. svibnja 1991.

Komentara 5

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:28 13.05.2014.

Tom ološu narod neka sudi,a to će bit kad-tad.

BA
Black Angels
22:52 13.05.2014.

Milanovic ..josipovic...i puspicka...ce im dati odlikovanje...za hrabrost...

DU
Deleted user
22:37 13.05.2014.

Pa ovo nije normalno, oprostite u Hrvatskoj smo, ovo je nazalost normalno. A Norca su osudili pravednog po "zapovjednoj odgovornosti" , Mihajla Hrastova ce suditi dozivotno dok ne pronadu suca koji ce ga dozivotno strpati u zatvor, radi toga sto se usudio braniti na koranskom mostu od napada cetnika. Ovaj koji je osobno pocinio zlocin dobije blagu kaznu tako da moze opet ponoviti isto kada ovaj put ohrabren i Pupovcem i Stanimirovicem ponovno postavi balvane. Ova odnarodena vlast i kompletno sudstvo i ostale drzavne cinovnike a posebno Yutel tj HRT treba procesljati i podijeliti otkaze jer su suodgovorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije