Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOME IDE NAJSKUPLJI

Marina Lovrić Merzel za tri auta plaća 680.000 kuna!

marina lovrić merzel
Davor Puklavec/PIXSELL
23.10.2013.
u 13:35

Najskuplji od tri službena automobila Sisačko-moslavačke županije vozit će upravo županica

Sisačko-moslavačka županija završila je ovogodišnju obnovu voznog parka, a za tri automobila platit će ukupno 680.000 kuna. Natječaj je objavljen krajem srpnja, a na njemu je pobijedio Porsche Leasing Zagreb. U natječaju je procijenjena vrijednost bila 570.000 kuna bez PDV-a za sva tri automobila, odnosno 712.500 kuna s PDV-om.

Natječaj je bio razdvojen u dvije grupe. U prvom dijelu se tražilo jedno osobno vozilo više srednje klase – limuzina dvovolumen, i to izričito rabljeno vozilo, proizvodnje najmanje 2013. godine. Prema specifikaciji taj je automobil trebao imati automatski mjenjač s minimalno sedam brzina, snagom motora od barem 150 kW te međuosovinskim razmakom od barem 2900 milimetara. Na natječaj se javio jedino Porsche leasing, a izabran je Audi A6 koji će tako zamijeniti dosadašnji, također, Audi A6 kupljen 2008. godine. 

Za to vozilo županija je prema natječaju spremna bila platiti 437.500 kuna, a konačna je cijena 432.941 kuna. Ispunjena je i odredba natječaja o rabljenom vozilu, jer je kupljeno salonsko vozilo. Koristit će ga SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel. U drugom dijelu natječaja grupirana su dva osobna vozila niže srednje klase – trovolumen, gdje su se tražila isključivo nova vozila i to posljednji dostupni model od proizvođača. Procijenjena vrijednost ta dva vozila bila je 275.000 kuna, u što je uključen PDV, a konačna cijena koju će županija platiti je 248.753,46 kuna. Zanimljivo je reći da je Audi A6 3,0 TDI Quattro, kojeg je ista županija na leasing kupila 2008. godine, plaćen 413.283 kuna, dok je cijena sadašnjeg rabljenog, i to na kredit, 20.000 kuna veća. 

Naime, županica je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine odgovorila na pitanje vijećnice Marijane Petir o novim automobilima rekavši kako su zamijenili istekli leasing za tri automobila te kupili tri druga automobila na kredit pri čemu je ostvarena ušteda za županijski proračun od 3.700,00 kuna mjesečno "jer je rata za kredit manja od one za leasing".

>>Operacija županice Lovrić Merzel bila je u skladu sa zakonom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije