Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studentica junakinja

Marijana: Popili smo pivo i dao mi je nagradu. Ne pitajte koliku

Marijana Ivelić
Boljani.info
23.08.2012.
u 08:51

Muškarac se vratio pola sata poslije i sav se tresao. Ni u jednom trenutku nisam pomislila zadržati novac, ispričala je Marijana

Bračanka Marijana Ivelić, dvadesetogodišnja studentica predškolskog odgoja koja već treće ljeto radi u suvenirnici u Bolu, postala je junakinja. Pronašla je torbicu sa 4000 eura i tri putovnice te ih vratila vlasniku, turistu iz Meksika.

– U utorak oko 13.30 sati u suvenirnicu je ušao mlađi muškarac sa ženom i djevojčicom. Pitao me je za apartmane u kojima su rezervirali smještaj. Pokazala sam im, udaljeni su samo dvadesetak metara od suvenirnice. Poslije nekoliko minuta primijetila sam na zidiću pokraj trgovine torbicu za koju sam u prvi mah pomislila da je neseser sa šminkom. Spremila sam je i kad je prošla gužva s kupcima, otvorila. Šokirala sam se. U torbici su bile novčanice eura, kuna i tri putovnice. Po slici u putovnici prepoznala sam stranca koji me pitao za apartmane. Zatvorila sam torbicu i spremila. Pola sata poslije, tresući se, sav zadihan i uznemiren, dotrčao je muškarac kazavši da je iz Meksika i da je izgubio dokumente i novac. Vratila sam mu torbicu napomenuvši kako bih je nakon posla sigurno odnijela u policiju. Zahvaljivao mi je, popili smo pivo i ostavio je nagradu. Ne pitajte koliku – ispričala je Marijana.

Vrlo skromna, kaže kako joj nije palo na pamet novac zadržati.

– Ni u jednom trenutku nisam pomislila: Super! Vidi koliko je to eura, spasit će me – kaže Marijana.

Tvrdi kako u tuđem novcu nema sreće.

Rođena je Boljanka, ljeti živi i radi u Bolu, a ostatak godine u podstanarskom stanu u Splitu.

– Ne želim publicitet. To mi nije stvarno potrebno. Ali, eto, kad ste već saznali, nek se čuje i pročita. Opet bih jednako postupila – završila je Marijana.

Komentara 23

Avatar tkozna
tkozna
09:13 23.08.2012.

Bravo, Bog te blagoslovio!

Avatar bolix
bolix
09:21 23.08.2012.

Zaista Bog je blagoslovio. A pitanje je da li Meksikaneros zadihan dao curi naknadu od 10%. DA se to desilo u Meksiku nebi vidio ni torbice ni putovnice. MA još bi ti oteli na ramenu da znaju šta imaš u njoj. Bio sam i znam kakvi su. jednostavno velika većina bi te opljačkala i prevarila.

Avatar MENSA
MENSA
09:31 23.08.2012.

Curo, svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije