Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POTRAGA

Marijana Ljubića (82) zadnji vidjeli djelatnici HAC-a

Marijan Ljubić
18.11.2018.
u 22:23

Podaci o Marijanu Ljubiću objavljeni su i u bazi nestalih

Potraga za Marijanom Ljubićem (82) koji pati od demencije i u srijedu se uputio pješice iz kuće u Kaštel Lukšiću preko Kozjaka u svoj zaselak Ljubić pored Dugobaba intenzivirana je protekloga vikenda. Tražili su ga pripadnici HGSS-a stanice Split i Delnice, DVD-a Zagora, rodbina i prijatelji, ali nažalost do zaključenja ovoga broja nije mu bilo traga. Goran Gabrić, koji je u nedjelju vodio akciju, kaže da su spasitelji uz pomoć psa tragača i dronova pretražili dobar dio sumnjivog terena.

– Prostor je golem, a teren je očajan, pun gromada kamenja, smreke, drače. To su nekad bili putevi i staze kojim je on u mladosti hodao, a sada je sve zapušteno. Dio terena dobro smo obradili, ali nemamo spoznaja o njemu – rekao nam je Gabrić. Posljednji put Marijana Ljubića vidjeli su djelatnici HAC-a. Naime, došao je sve do autoceste i negdje oko 18 sati uočili su ga radnici u ophodnji. Pokušavao je prijeći pa su ga prebacili na drugu stranu.

– Djelovao im je suvislo, nisu ni slutili da je dementan ni da čovjeka traže. Ljudi su mu pomogli – kaže Gabrić. S obzirom na to da sredinom prošlog tjedna temperature zraka u Dalmaciji još uvijek nisu bile preniske, HGSS je za vikend organizirao veliku potražnu akciju jer po riječima Vinka Prizmića, pročelnika HGSS-a, još uvijek ima nade da je Ljubić živ.
– Zahladilo je, puše bura, teren je nepristupačan i stvarno je teško. Čak nam je i pas premoren, povući ću ga na odmor čim dođe s terena. Međutim, mi ćemo čovjeka tražiti i dalje – najavljuje Gabrić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije