Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJA MAČKOVIĆ
Povratak na članak

'Korita rijeka su sve plića zbog zabrane eksploatacije šljunka'

Načelnici Jasenovca Mariji Mačković postavili smo tri pitanja o poplavama koje su pogodile tu općinu

Komentari 10

BF
bf2
20:29 25.03.2018.

još jedna rabota kojekakvih "ekoloških" udrugica,koje se čudno pojave čim se treba realizirati neki projekt od veće važnosti za RH,tako ni vađenje pijeska nije iznimka,pa tako imamo paradoks da se sa Hr strane Save pijesak ne vadi u ime zaštite kojekakvih školjkica i algica,dok se sa BiH strane uredno vadi,te nam BiH prdaje taj isti pijesak...živjele udruge....

VL
SO
SoloHan
20:39 25.03.2018.

Zabraniti financiranje udruga iz proračuna, i profesionalno zapošljavanje u istima

VL
SV
sven222
20:42 25.03.2018.

Mamozes dizati nasipe koliko hoces ali zaobalne vode ce da plave ljude i imovinu.. dok se ne pocne cistiti korito rijeka nema srece... do rata nisam vidi vodu na mjestima gdje sada obavezno poplave zaobalne vode... pa lakse se je ugraditi u cijenu izgradnje nasipa ili troskova odbrane od poplava nego kad jednom das koncesiju, poslije nema lovice

VL
IG
Igi125
20:31 25.03.2018.

Pa ocito je jeftinije svake godine dovoditi u opasnost ljude i njihovu imovinu, dizati sve interventne službe i vojsku te trošiti veliki novac na obranu od poplava na gotovo istim mjestima. To je nevjerojatno da od prestanka ratnih djelovanja koja su se odvijala na obalama pojedinih rijeka još uvjek ništa nije napravljeno kako bi se opasnost od poplava uklonila. Stalno govore kako novci iz EU fondova stoje neiskorišteni a mjesta u koja se mogu pametno utrošiti ne manjka.

VL
Avatar istovari
istovari
20:54 25.03.2018.

Očito da se u zemlju u kojoj je kilo mozga 2 marke topla voda neprestano mora otkrivati...

VL
BL
bljak007
21:57 25.03.2018.

To namjerno zabranili, pa znali su što to nosi. a njima i lova u đep.

VL
KU
kupatilo
21:01 25.03.2018.

Država pijesak i šljunak vaditi a ne privatnici i iskoristavati u asvaltnoj masi za asvaltiranja jer cesta koje su katastrofalne imamo kolio volis a da negovorim naselja koja ni nisu asvaltirana a mi cuvamo to za bosance.Oni sa svoje strane eksploatisu i tako ce i nas urušit se na njihovu stranu.Stvarno zalosno da svagdje smo pametni gdje netreba biti.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
20:48 25.03.2018.

Prosinečki se sa veseljem sjeća ove gospođe.Jedi i pij koliko hoćeš i 5000 kuna po tekmi za nastup po jednoj utakmici na lokalnom turniru u Novskoj.Ah sto smo sve platili pod posebnom državnom skrbi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:10 26.03.2018.

zabrana vađenja šljunka i pijeska je korisna i dalje. nije u savi nanosa pijeska 20 metara, pa da radi problem, nego je nešto drugo. dozvolili ste da se kuće grade tamo gdje su uvijek bile poplave. zašto stari dijelovi naselja ne plave? inače je oborinska odvodnja u nadležnosti lokalne samouprave.... a melioracija u nadležnosti županije. da smo barem sposobni ko nizozemci, oni svako malo postave neku prepumpnu stanicu i ona rješava sve. oni su moru uzeli teren površine od 1/3 ukupne nizozemske! a mi i dalje gledamo gradnju nasipa kao neko svjetsko čudo! nego, ljudi, počnite plaćati vodne naknade, posebnu onu famoznu naknadu za uređenje voda, koja vam dolazi zajedno sa komunalnom naknadom, iz toga se financiraju ovakve stvari. druga stvar što oni koji plaćaju, kod njih se nit ne radi. a ovi neplatiše najviše viču i dobivaju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.