Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Marija Bistrica: Proradio informativni centar kraj bazilike

02.12.2008.
u 16:42

U Mariji Bistrici u ovoj se godini mnogo radilo na poticanju razvitka kvalitetnije turistričke ponude brojnim natječajnim programe, manifestacije, projekte, a veliki se pomak vidi u angažmanu institucija, društava, udruga i obrtnika, rečeno je na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća TZ-a općine Marija Bistrica.

Tko je sufinancirao ured
Jedna je od bitnijih novosti u ovoj godini otvaranje Turističkog informativnog centra u kućici podno bazilike. Infopunkt galerija-radionica otvoren je za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

Sufinanciran je kroz natječaj za “novi proizvod” Hrvatske turističke zajednice sa 30.000 kuna, za koji novac je kućica izrađena, postavljena i donekle opremljena. I na natječaju Baština u turizmu Ministarstva turizma odobreno je 30.000 kuna, a tim novcem planira se uvesti električna energija, urediti okoliš, dodatno opremiti kućica i postaviti starinski stol s klupama ispred nje te veliki informativni ormar za plakate i druge informacije.

U Mariji Bistrici postoje brojni sadržaji zanimljivi turistima poput Galerije Hudek, Parka skulptura, prezentacije medičara, lončara, proizvođača drvenih igračaka, obilasci kapelica uz prepričavanje legendi, planinarskih pješačkih staza, biciklističkih ruta, hodočasničkih puteva i raznih manifestacija pa je posjetitelje je potrebno s njima upoznati.

– Cilj je postavljanja infopunkta bolja informiranost o turističkoj ponudi Marije Bistrice i šire regije, održavanje Bistričke dobrodošlice za velikih hodočašća i dočeka raznih skupina te održavanje.

Kada radi ured
Na dva bistrička trga, koja su najfrekventnija trebaju biti informativni punktovi koji će svojim atraktivnim sadržajima i izgledom privući posjetitelje – kaže Vesna Habazin, direktorica Turističke zajednice Marije Bistrice. Ured će biti otvoren od Bijele nedjelje u travnju do kraja listopada, radnim danom poslije podnevne svete mise u 4 sata te subotom, nedjeljom i blagdanom cijeli dan.


Već vidljivi pozitivni rezultati

Prvi pozitivni rezultati otvaranja Turističkog informativnog centra već su vidljivi, održavane su dobrodošlice i ima interesa za održavanje prezentacija. Infopunkt galerija-radionica mjesto je na kojem će se moći dobiti informacije i promidžbeni materijal, tu će se izlagati i prodavati tradicionalni proizvodi bistričkih zanatlija. Infopunkt je na dobroj lokaciji, na prolazu prema trgu, crkvi, Kalvariji te pokraj raskršća prema Zagrebu, Zlataru i Stubici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije