Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija
Povratak na članak

Marić: Vlada nije samo promatrač, pokušava riješiti situaciju, ali prostor je sužen

Marić je rekao da se na sastanku užeg kabineta pripremala sutrašnja sjednica Vlade s 20-ak točaka dnevnog reda, no Uljanik nije bio tema

Komentari 68

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:16 22.08.2018.

Što vi imate promatrati? Šaljite MUP u uljanik, 3. maj, SDP, IDS i DORH da rasturi tu bandu. Uljanik i 3.maj se subvencionira, novac curi na sve strane, gomilaju se gubici, ne isplaćuju se plaće i doprinosi, a banda partijskaa iz DORH-a miruje jer sve to rade njihovi. Mafija iz SDP-a i IDS-a te njihovi direktori drmaju tim brodogradilištima, tisuće radnika tih kompanija mobiliziraju da im daju glasove svake izbore i gdje su DORH-ovci? Kako DORH-u nisu sumnjivi uljanikovi naručitelji, sve off shore firme sa kajmanskih otoka? Kako DORH-u nikada ne padne na pamet upasti u kompanije ili gradske tvrtke koje vode lijevi poduzetnici i političari iz IDS-a ili SDP-a? DORH je jasno ideološki obojena institucija i ne zanimaju se za malverzacije i pljačke koje provode njihovi svjetonazorski drugovi. Bitno je javnost hraniti Mamićima, izmišljati konstrukcije i spinove oko Dinama u kojem zaposlenici imaju iznadprosječne plaće, nikada im nije kasnila, ali DORH veli da je sve u Dinamu mutno i zato oni brinu za Dinamo te podižu nebulozne optužnice prema onima koji su lijevoj javnosti trn u oku, a u isto vrijeme prikrivaju pljačku koju provode SDP-ovci i IDS-ovci. Dokle više te selektivnosti u radu institucija koje bi trebale biti nezavisne i profesionalne? DORH je laglo zla i produžena ruka partije i mnogi u DORH bi trebali biti predmeti istraga.

VL
SO
SoloHan
14:32 22.08.2018.

Neka im IDS pomogne, mogu organizirat humanitarne koncerte, Bajage, Balaševića, Lepe Brene i Bore Drljače

VL
JA
Jania
14:48 22.08.2018.

Ministre, ne dajte se navući na tanak led. Uljanik grupu neka rješavaju IDS i eurozastupnik feudalac Jakovčić. Imaju dovoljno novca na svojim računima.

VL
RI
rightside
14:57 22.08.2018.

evo maric je rekao sve u vezi uljanika,no po meni, mogao je to reci i potpuno direktno bez ustezanja,,a sad nek uprava i koncar i jakovcic i miletic usaglase svoje zelje i price i nek to rjese,,mislim da nebi bilo greske,miletic se "bori za radna mjesta i opstanak uljanika" iako zna da koncaru to nije ni na kraj pameti,,jakovcic zastupa interese koncara,, pa zato nek oni svi zajedno sjednu i odrede ko je iskren ko skriva stvari i siri jeftin populizam a ko treba odgovarat za stanje i gubitke,,..

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
14:12 22.08.2018.

Vrijeme je da nakon 28 godina demokracije građani prihvate tržišno gospodarstvo. Pritisak građana, kako u slučaju Agrokor, tako i sada da vlada nešto "poduzme" je pogrešan. Tko ne posluje pozitivno mora propasti da bi ostatak gospodarstva išao naprijed. Floskule o "spašavanju radnih mjesta", "aktivnoj ulozi vlade" i sl. su pogrešne. Naravno da je Vladi prostor za intervenciju sužen, zahvalimo to EU koja ne poznaje običaje koje mi uporno ovdje njegujemo.

VL
DH
dalibor.hren
14:11 22.08.2018.

Nije Marićeva ideja baš čista glupost: poznajem poduzetnika (obrtnika) koji zapošljava desetak ljudi, prijavljeni su na minimalac, a plaće su im od 10.000,00 do 12.000,00 kunića. Koliko zarađuje gazda - direktor, koji je također prijavljen na minimalac?

VL
AN
Antiflašist
14:12 22.08.2018.

Prije par mjeseci ste dali privatnoj firmi (Uljanik) drzavno jamstvo, nakon par mjeseci evo opet njih po pare, i ti i premijer zbog ovakvog rasipanja drzavnog novca u privatne trvtke trebate zavrsiti u prdekani.

VL
HR
Hrvatska
15:13 22.08.2018.

Heelp Jakovcicuuu! Haha samo IDS ovo moze spasiti. Ne brini se Maricu nas simpaticni. Oni su krivi i neka rjesavaju. Do tebe nije znamo.

VL
MV
Mijat vrdoljak
15:13 22.08.2018.

Treba za svagda otvoriti oči, brodogradnja nema budućnost u Hrvatskoj zato što je hrvatski rad skup ne radi plaća kao što je i skupa hrvatska poljoprivreda. Nama ni OPG-ovi koji nemaju partijskih uhljebi nisu konkurentni, na što vas ovo navodi.

VL
DO
Donald
15:00 22.08.2018.

Poduzeće koje ne posluje sa dobitkom, prije ili kasnije ide u stećaj To je u svim tržišnim ekonomijama tako.. Zašto bi država, odnosno porezni obveznici uzdržavali one, koji nisu efikasni i produktivni ?Zadnje je vrijeme da se prekine sa tim socijalističkim repovima. Dijeliti se može samo ono što se prije toga zaradi. Neka ih IDS i Jakovčić saniraju, umjesto da laprdaju o Tompsonu.

VL
DU
Deleted user
16:32 22.08.2018.

Nije Marić niti Plenković budala tj budale. Kukavice jesu i jadničci. Iako suosjećaju sa radnicima, oni jednostavno ne smiju reći istinu niti vratiti brodogradilišta u normalno poslovanje. Politička tjela , ustanove EUa odavno su odlučile ugasiti brodogradnju u HR. , normalno na način da nisu krivi ni dužni. To je "koreografija" investitora, banaka, kreacija globalne ekonomije i podaništva. Zato obojica izjavljuju namjerno ustvari ništa ne kažu i lansiraju logičke pogriješke, sofizme da ih ne vataš ni za rep ni zaglavu. Nisu loši ali dva ustanka koji ne mogu niti će išta učiniti, a EU pipa koliko daleko može ići ovaj put. Tipično za masoneriju.

VL
ST
stefj
16:40 22.08.2018.

Uljanik nije ista stvar kao Agrokor, no Uljanik je obilato sufinanciran od strane države te ako bankrotira država se može oprostiti s tim novcem, a povećat će se i javni dug usred svih tih silnih jamstava... Ideja davanja HBOR kredita za plaće je suluda, to su razvojni krediti, a ne subvencije. Nijedna banka ih više neće, pa sad traže državu da ih spasi... A što se tiče mikropoduzeća, ma sam vi dižite namete, ionako više nitko nije lud pokrenuti neki startup u Hrvatskoj. Dogovorna ekonomija, uništavanje mikro i malog poduzetništva, favoriziranje državnog i javnog sektora, sve je ostalo isto, ništa se nije promijenilo... Mislim da poduzetnici trebaju popustiti i otići, kao i mnogi stručni i mladi ljudi, Niti ova vlada neće napraviti ništa kvalitetno da se situacija promijeni, samo održava postojeće, pa dok ide, ide, budućnost nikakava... Možda kada Hrvatsku napusti 1/3 ili 1/2 ljudi, uhljebima dođe do mozga da tako više ne ide, no onda će biti kasno. Pogledajte jednu Litvu ili Latviju, napustilo ih 35% stanovništva, tek onda su malo došli k pameti, no sad je kasno, rijetko tko se vraća i ne mogu preokrenuti trendove jer nema tko raditi... Postali smo pravi uhljebistan, Marić je ovime totalno razočarao. Ovo je u rangu Pavićevog uništavanja 2. stupa...

VL
TT
TTjac
18:24 22.08.2018.

Toliko o slobodi i neovisnost Hrvatske. Nama je dozvoljeno samo odlučivanje o komunalnim pitanjima, a uskoro će nam i to preuzeti grad na B....

VL
KO
kordunmoj75
17:11 22.08.2018.

Sav zaradjeni novac iz Uljanika,je "otiso" u Zagreb,a sada tog posrnulog diva i njegovi radnika,nema na dnevnom redu cak ni pod "razno",pa vi dalje Istrijani vjerujetu u dobrotu valde koja vas svim silma zeli izbaciti iz Hrvatske,jer ste postali teret.

VL
IB
ivan.biljan68
17:43 22.08.2018.

Ma,koja ste vi Vlada?? "Dvanaest žigosanih"! Znate samo pobrati"vrhnje",a ništa ne proizvodite,dakle...živite od nas,naroda,uz debele plaće,a kad treba pomoć!?? Bježite od istine. Ima krivnje u upravi,previše gadova "caruje" u njoj,zato pročešljajte višak kakice Iiiiii.rješeno! emeritus.

VL
ST
Stipan
20:04 22.08.2018.

Jer vladati ima pravo samo onaj koji se pokori; vlasti je dostojan samo onaj koji služi.

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:30 22.08.2018.

Svi su znali da Uljanik u zadnje vrijeme ne funkcionira na zdravim osnovama, ali je zaposlenicima bilo bitno da svakog mjeseca dobiju plaću, pa makar i na račun drugih, ne pitajući se koliko će to dugo potrajati i da li je uopće moguće takav model održati.Šest mjeseci Uljanik nije plaćao svoje kooperante i svi su to znali, a među njima i radnici koji su kroz usta svojeg sindikalnog povjerenika prije koji mjesec tada izjavili kako to njih nije briga, jer oni žele regres!? Dakle, tada su ovi, koji danas štrajkaju, pokazali totalnu socijalnu nesolidarnost.Nemojmo zaboraviti da su i među njihovim kooperantima zaposleni radnici koji su čekali svoje plaće....

VL
DB
dario_br
15:09 22.08.2018.

Neka se političari urazume i shvate koliko je teško poslovati u našim prilikama (ja sam arhitekt). Nemojte mi samo pričati da ću biti obvezan plaćati vaše velike doprinose, a plaću sebi valjda uopće neću "morati". Pa od čega da mojaa obitelj i ja živimo???

VL
DR
Drmiha
21:12 22.08.2018.

ova vlada je se za svoga mandata suocila sa puno afera ali ovo je jedan od najveci ispita. Ako sada budu nemilosrdni prema bandi koja je dovela do svega ovoga onda kapa do poda za sve sto su uradili. Nadam se da ce vlada napraviti jedino sto je logicno a to je kljuc u bravu bandu procesuirati a uljanik izuzeti jer svejedno dugove drzavi nemogu vratiti i onda vidjeti sta je najpametnije uraditi sa uljanikom. Jer ako drzava mora nesto prodavati da bi placala dugove zasto onda nebi nekome i izuzela tko je njoj duzan?

VL
MM
Marko_Maras
16:32 22.08.2018.

Razne vlade od devedesetih, uključujući i ovu, imale su dovoljno manevarskog prostora da utuku 30 milijarda kuna u brodogradnju. Bilo bi lijepo da je istina da više nemaju manevarskog prostora, jer to bi onda značilo da više neće bacati naš novac u rupu bez dna.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.