Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s Nacionalnom udrugom ugostitelja
Povratak na članak

Marić nije prihvatio prijedloge udruge ugostitelja o poreznom rasterećenju

Trošak radne snage jest porezno priznati trošak, ali u sustavima u kojima treba biti priznat, a to su sustavi poreza na dohodak i na dobit. Ne možemo taj dio izravnih poreza 'brkati' s neizravnim porezima kakav je PDV, objasnio je ministar

Komentari 9

BE
bezvrijedanyugodinar
17:44 27.07.2021.

Dok je bio pdv 13 % nisu smanjli cijene, već su razliku stavili u svoj džep. Mi gosti plaćamo pdv, a ne vlasnici kafića i resorana. 350 kn platio većeru za dvije osobe, komad tune i malo krupira, previše.

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:55 27.07.2021.

Svi plaćaju radnike na crno i sada bi i ono malo što ih plaćaju da im se priznaje kao trošak. Vjerovatno da umjesto BMW X 3 pređu na X 5 !?

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:51 27.07.2021.

To su one lopine koje muljaju s porezima, ne plaćaju radnike i uvijek se žale da im je tesko i da nikad nemaju para. Banda i lopine.

VL
SE
senijor121
16:12 27.07.2021.

Svim ugostiteljima treba uvesti češće i strože inspekcije i veće kazne. Još im treba uvesti porez nacionalne baštine koje koriste oni koji su među kulturnim i prirodnim bogatstvima što im omogućuje enormno bogaćenje uz minimalni rad i ulaganja.

VL
FU
Fusnota
13:52 27.07.2021.

Sve što ugostitelji žele da oni ne plaćaju, Naplaćuju svojim gostima. Tako da nema logike za njihove zahtjeve. Sumnjam da bi njihove cijene bile imalo niže. Umjesto da porade na kvaliteti usluge i proizvoda, sada sami sebe guraju u propast.t. Pošto je manjak radne snage na tržištu, brzo će se osoblje prebaciti u druge lokala, a vlasnici po otvarati samoposlužne objekte sa perilicama rublja, koji još nisu u fiskalizaciji. :)

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:26 27.07.2021.

Preporuka ugostiteljima …ne prijetiti i ne zatvarati lokale . Stavite pivu na 100 kn , kavu na 50 , koktele na 500 ….otpustite sve radnike i radite sami . Na kraju mjeseca dobit će vam biti ista kao i sadd a Marić će imati 100 tis nezaposlenih više i 2 mil turista manje pa se možda opameti .

VL
SI
siskic
14:06 27.07.2021.

oKad je vlada kradoljuba povećala pdv-e sa 13% na 25% u turizmu odmah je trebalo stupiti u štrajk i zatvoriti lokale, pa nek mariću njegov ćaća radi pod tim kulukom. Naravno hotelijerima je odmah smanjio pdv-e, jer je to jakii lobi i poklonici su politike kradezea i njihovi donatori. Nema vam druge nego prestati sa radom pa nek mu proračun pune indijanci. Ko će kradoljubima i uhljebima napripraviti para? Dok se oni baškare i lagodno žive, vi teglite i kukajte.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.