Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nužne reforme

Marić: Hrvatska ne može biti u bankrotu niti će biti

maric
Davor Puklavec/Pixsell
Autori: AM, pmž/VLM
11.11.2010.
u 15:48

- Reforme su nužne, pogotovo javne uprave, a treba smanjiti i potrošnju. Nema tu puno mudrosti, potrebna je hrabrost. Ne treba čekati izbore i balzamirati Hrvatsku.

- Hrvatska ne može biti u bankrotu niti će biti. Nema mjesta za takav strah - poručio je Goran Marić, predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun nakon što je sa suradnicima primio izaslanstvo MMF-a. Marić je dodao i kako Hrvatska ima snage, znanja pa i mjere da izbjegne bankrot te otkrio kako su predstavnici MMF-a pohvalili mjere gospodarskog oporavka i sve napore da dijagnosticiramo probleme.

- Konstatirali su da, ako se mjere gospodarskog oporavka provedu do kraja,  njima će se riješiti mnogi gospodarski problemi u Hrvatskoj. Rekli su da smo na dobru putu i da će mjere tek pokazati svoje rezultate, ali i naznačili da očekuju iskorak u racionalizaciji javnog sektora i povećanju efikasnosti. Pohvalili su i plan da deficit proračuna 2013. iznosi dva posto - poručio je Marić. Potpredsjednik odbora Gordan Maras (SDP) kao da je bio na drugom sastanku. Kaže kako su predstavnici MMF-a upozorili da će Hrvatska, ne provede li reforme, biti u još težoj situaciji nego što jest.

- Reforme su nužne, pogotovo javne uprave, a treba smanjiti i potrošnju. Nema tu puno mudrosti, potrebna je hrabrost. Ne treba čekati izbore i balzamirati Hrvatsku. U MMF-u upozoravaju da odgađanje reformi uvlači Hrvatsku u još težu situaciju - kaže Maras.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Burviles
Burviles
18:05 11.11.2010.

tako jeeeee,sve na burzu bez naknade

SK
skinner
16:12 11.11.2010.

oš se kladit?

AL
alapača
17:56 11.11.2010.

u saboru je na stolcu koji je ugrijao Primorac. bezbrižan jer u rezervi ima matičnu domovinu-bih, Grude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije