Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN PERNAR

'Marić bi trebao odstupiti jer ne samo da je propustio učiniti ono što trebao, već je činio što nije smio činiti'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
05.04.2017.
u 20:17

"U cijeloj Europsko uniji rok za predaju financijskog izvješća za prošlu godinu je 31. ožujka, a ministar Marić je izmijenio zakon da se konačno financijsko izvješće za pravne osobe mora predati tek 30. travnja", kazao je.

Ministra financija Zdravko Marić trebao bi odstupiti, kazao je u srijedu Ivan Pernar nakon stanke koju je u Saboru zatražio u ime Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e, ocijenivši da ministar ne radi svoj posao.

"Smatram da bi Marić trebao odstupiti jer ne samo da je propustio učiniti ono što trebao, već je činio što nije smio činiti, a i u jeku ove krize ništa ne radi", kazao je Pernar.

"Iako je (Marić) bio upućen u stanje u Agrokoru jer je bio unutra, dozvolio je da mu se da kredit HBOR-a, iako je znao da će doći do sloma", ustvrdio je Pernar.

Osim toga, rekao je, Marić bi trebao odstupiti i jer je, osim Zakona o faktoringu, izmijenio i Zakon o računovodstvu zbog čega ćemo tek 30. travnja znati kakav je konačni račun Agrokora za prošlu godinu.

"U cijeloj Europsko uniji rok za predaju financijskog izvješća za prošlu godinu je 31. ožujka, a ministar Marić je izmijenio zakon da se konačno financijsko izvješće za pravne osobe mora predati tek 30. travnja", kazao je.

>> 'Teško reći je li za Agrokor bolje rješenje standstill ili zakon'

>> 'Marić je dugo znao kakva je situacija u Agrokoru, nije mi jasno da nije znao što se iza brda valja'

Komentara 23

PI
pismeni
20:59 05.04.2017.

Tvrtke kao što su Ledo, Jamnica, PIK VRBOVEC, Zvijezda, Tisak i Velpro predati u vlasništvo dobavljača u udjelima prema visini potraživanja. Na taj način bi se osiguralo poslovanje istih i sačuvala bi se radna mjesta. Lovišta, dvorce, hotele, jahte, helikoptere i ostale zrakomlate prodati i vratiti dio dugovanja bankama. Za nekoga tko je ugrozio financijsku stabilnost, a samim time i nacionalnu sigurnost naše zemlje, treba se pobrinuti pravosuđe.

BU
Bulaba
20:30 05.04.2017.

I ondak se čudite da je naklada Večernjeg pala na rekordno niskih 34 tisuće primjeraka, a da je naklada subotnjeg izdanja pala na svega 41 tisuću, uz godišnji pad od 20%?

NA
navijeke
21:40 05.04.2017.

Čemu ovaj "članak"? Uz toliko stručnih ljudi koji bi imali što pametno reći, svako malo nam se serviraju ni s čim povezane umotvorine saborskog Lera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije