Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene zakona

Marić: Bankama je ovdje sjajno; SDP: Tko je to omogućio?

\'za spo........23. 07. 2004. nogometni sudac goran maric snimio: zeljko hladika\'
Željko Hladika/Arhiva VL
25.02.2011.
u 12:30

Odbijeno je više oporbenih zakonskih prijedloga pa tako i SDP-ov prijedlog da se uvedu porezne olakšice za reinvestiranu i zadržanu dobit te za novo zapošljavanje.

Nastavak rasprave o SDP-ovu prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit obilježio je zastupnik HDZ-a i predsjednik Odbora za financije Goran Marić. Odbijeno je više oporbenih zakonskih prijedloga, pa tako i ovaj SDP-ov prijedlog da se uvedu porezne olakšice za reinvestiranu i zadržanu dobit te za novo zapošljavanje.

HDZ je odbio prijedlog upozoravajući da bi to značilo dvije milijarde kuna manje u proračunu. Marić je postavio pitanje zašto banke ne odlaze iz Hrvatske i odmah ironično odgovorio:
– Zato što im je ovdje udobnije nego bilo gdje u svijetu. Toplije im je čak nego na Mauricijusu.

– Ta me nit vodilja priječi dati suglasnost na oslobađanje od poreza na dobit bankama. Kad bismo to i učinili, kamatne se stope ne bi smanjile ni za jedan promil – poručio je Marić. Dodao je da se neće smanjiti ni cijena telefonskih impulsa, cijena cigareta ili lijekova ako se telekomunikacije, TDR ili veledrogerije oslobode poreza na dobi.

– Zbog tih olakšica neće se zaposliti ni jedan nezaposleni, a ni BDP neće porasti ni za jedan promil – kazao je u dahu Marić i upitao hoće li Hrvatska osloboditi plaćanja poreza na dobit kartelsku veledrogerijsku organizaciju koja je financijsko carstvo izgradila na državi i bolesnim građanima.

– Nikad neću dati suglasnost da se oslobode poreza oni koji su svoj život pretvorili isključivo u život bonusa i privilegija.

Njegov istup izazvao je niz replika. Gordan Maras (SDP) poručio je Mariću da je HDZ-ova Vlada jedan od najboljih komitenata bankarskog sektora.

– Tko je bankama omogućio tako lagodan život? – replicirala mu je Ingrid Antičević Marinović (SDP) dodavši da SDP predlaže zakon kojim će banke biti destimulirane da povisuju kamate na stanove, a HDZ to odbija.

– Uvrede neće riješiti goruće gospodarske probleme – kazao je Slavko Linić (SDP) te upitao HDZ kada će mijenjati politiku da zaustave gospodarsku katastrofu u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 13

UT
utatica
13:09 25.02.2011.

Marić: Bankama je ovdje sjajno, SDP: Tko je to omogućio? ______________________________________________________________ HDZ, SDP a ponajviše Rohatinski, no kad neki oštorumni kolumnisti pišu da Rohatinski radi za strane banke narod ne vjeruje i rado bi Rohatinskog za premijera. Tupavog li naroda.. Kad je Rohatinski preje otprilike 8 godina prislilio banke da povećaju rezereve automatski se cijena novca povećala i smanjio se dotok kapitala u hrvatsko gospdarstvo, u jeku recesije dopušta otpuštanje kapitala kad su tvrtke već bili napola mrtve te je slavljen kao promoćuran guverner koji je predvidio krizu, dakle istina je izvrnuta, da su na vrijeme banke upucale lovu u gospodarstvo umjesto u rezerve krizu bismo spremniji dočekali i već bi bili iz recesije ko i sve druge države koje imaju dovoljne količine kapitala na raspolaganju. Tragično ali Rohatinski može bez odgovornosti i sankcijaprovoditi mjere u interesu stranog kapitala

MA
manjihrvat
13:28 25.02.2011.

Zanimljivo, a ja sam mislio da je Bozo Prka hadezeovac-boljsevik koji je radi jeftine prodaje PBZa dobio mjesto dozivotnog predsjednika uprave i Franjo Lukovic CEO ZABAe vrlo blizak hadezeu. Pa kada su se ti politicki managari uspjeli uvuci u esdepe?!

Avatar Rambo
Rambo
12:59 25.02.2011.

Pa to HDZ neće jer........kradu....HALO.......K R A D U ....kaj ste gluhi... . u dilu su sa Bankama i nastavljaju krasti, pljačkati.....to je ...banda lopova....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije