Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Marasoviću nije bitno koliko vijećnika ima!

Dujomir Marasović
Leonard Ninčević/Pixsell
16.11.2009.
u 16:42

– Živimo u demokraciji, jedan vijećnik manje ili više apsolutno ništa ne znači. Imamo li trojicu ili četvoricu, potpuno mi je svejedno.

Zanimanje splitske javnosti izazvao je prelazak HDZ-ova vijećnika Boška Knezovića u Hrvatsku građansku stranku gradonačelnika Željka Keruma, što još službeno nije obznanjeno.

– Trenutačno sam na bolovanju, i to ću objaviti kad bude vrijeme, a nekim svojim stranačkim kolegama rekao sam kako idem iz HDZ-a – kazao nam je Boško Knezović.

Liječnik ga upozorio

Na upit zašto je bio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ako je na bolovanju, odgovorio je da je morao doći! No, dodaje kako ga je nakon toga liječnik (nedavno je doživio moždani udar) upozorio da se mora čuvati i da se ne smije živcirati, što znači ni dolaziti na sjednice Gradskog vijeća.

S Kerumom je, potvrđuje Knezović ono što je Večernji list već pisao, već godinama u jako dobrim prijateljskim odnosima jer su iz istog kvarta, s Brda.

Boško Knezović je u HDZ-u od “prvih dana” utemeljenja stranke, još od 1990. godine.

– Zašto šefu stranke u Splitu niste javili da više niste u HDZ-u i da ste prešli Kerumu – pitali smo Knezovića.

– Zašto bih se ja njemu javio kad on dvije godine nije kontaktirao sa mnom? Prošle godine slomio sam nogu i nije me došao posjetiti. Nedavno sam ležao na internom odjelu i opet me nije došao vidjeti. Je li zato što je on ravnatelj KBC-a Split – kaže Knezović.

Nije bio ni na današnjem sastanku Kluba vijećnika HDZ-a na kojem se raspravljalo o dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća najavljenoj za četvrtak. Zato što je, naglašava, na bolovanju.

Predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović potvrđuje kako Knezović više nije u sustavu stranke, nije pod njezinom kontrolom, ali nije se došao ni izbrisati iz članstva.

Kerum i Partija

– Na telefon se ne javlja, na poruke ne odgovara, nije mi jasno što se s njim događa – kaže Marasović.

Poručuje da će Knezović vjerojatno biti izbrisan iz stranke, međutim, njemu kao šefu splitskoga HDZ-a ne žuri se donijeti nikakvu odluku u vezi s tim.

– Živimo u demokraciji, jedan vijećnik manje ili više apsolutno ništa ne znači. Imamo li trojicu ili četvoricu, potpuno mi je svejedno. Važno mi je da imamo i jednoga koji će tumačiti u Gradskom vijeću politiku HDZ-a. A ako nemamo ni jednoga, tumačit će je stranka – objašnjava svoj stav Dujomir Marasović.

Tvrdi kako mu nije ni na kraj pameti skupljati grupaciju vijećnika kojima bi se rušila većina u Gradskom vijeću. HDZ će konstruktivno graditi svoju politiku, a on, kao splitski šef stranke, koncentrirat će se na prezentiranje te politike kroz Gradsko vijeće.

– Kerum ionako ima svojeg glasnogovornika iz druge stranke, a ima i Partiju uz sebe. Pokazalo se na zadnjoj županijskoj Skupštini da je Kerum u koaliciji s Partijom – kaže Marasović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije