Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šutnja iz ministarstva

Maras već mjesec dana ne želi pokazati račune s puta u SAD

Gordan Maras
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
03.06.2015.
u 09:52

Tražene podatke o tom sedmodnevnom putovanju s kraja travnja i početka svibnja Ministarstvo nam još nije dostavilo

U petak 5. lipnja bit će točno mjesec dana otkako je Večernji list zatražio od Ministarstva poduzetništva i obrta podatke o troškovima puta ministra Gordana Marasa, tajnika njegova kabineta Darka Baničeka i savjetnice u kabinetu Majde Žujo u SAD.

Tražene podatke o tom sedmodnevnom putovanju s kraja travnja i početka svibnja Ministarstvo nam još nije dostavilo. Nakon što nam iz Odjela za odnose s javnošću Ministarstva nisu odgovorili na pitanje o troškovima puta Marasa i dvoje njegovih suradnika u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco, 11. svibnja zatražili smo te podatke, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, od službenika za informiranje Ministarstva Davora Nikolića. Njemu smo postavili četiri pitanja: Koliki su bili troškovi avionskih karata za taj put, pojedinačno za svaku osobu i za svaki let? Koliki su bili troškovi smještaja za svaku osobu u svakom gradu u kojem su boravili u SAD-u? Koliki su bili ostali troškovi tog puta, sa specifikacijama tih troškova? Koliko je potrošeno na tom putu sa službene ministrove kartice? Koliki je iznos dnevnica za svaku osobu isplaćen za taj put?

Zatražili smo od službenika Nikolića i da nam za svaki traženi podatak dostavi preslike računa i izvode prometa na kartici. Prema Zakonu, službenik nam je trebao poslati odgovore u roku od 15 dana. No Nikolić nam je isti dan, 11. svibnja, odgovorio da produljuje rok za dostavu podataka za još 15 dana. Pri tome je naveo da u svom zahtjevu potražujemo više različitih informacija te se pozvao na članak 22., stavak 1., točke 2. i 3. Zakona koji kaže da se rok može produljiti za još 15 dana ako se jednim zahtjevom traži više različitih informacija i ako je to nužno da bi se osigurala potpunost i točnost tražene informacije. Maras je pak 15. svibnja nekim medijima kazao da je na sporni put u SAD potrošeno 99.000 kuna, tvrdeći da su zrakoplovne karte koštale 63.622 kune, hotelski smještaj 31.000 kuna, a prijevoz kombijem i ostali prijevoz 3800 kuna. Nakon toga smo službenika Nikolića opet pitali kad ćemo dobiti tražene podatke, a on nam je odgovorio da će zahtjev biti riješen sukladno članku 22., stavku 1., točkama 2. i 3. Prema tome, odgovore bismo trebali dobiti tek 11. lipnja.

>>Maras o Karamarkovom pismu: Dođi u Sabor na radno mjesto i tamo razgovaraj

>>'Prvi puta osnivamo venture capital fond od 150 milijuna kuna'

Komentara 76

Avatar Chupacabra
Chupacabra
09:56 03.06.2015.

U pravu je Milanče.... Oni nisu isti... Oni su gori...

AN
ancica99
09:59 03.06.2015.

ma koja sramota od ove vlasti! Užas!

AN
ancica99
10:00 03.06.2015.

ovi Kukurikavci su nam pokrali cijelu državu i totalno uništili sve moguće, krajnje je vrijeme da odu s vlasti! Čim prije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije