Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zna otkud informacije

Maras: Nisam rekao da će ORaH koalirati sa SDP-om

maras
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
08.12.2014.
u 14:20

Ministar se nije htio očitovati o tome koliko je vjerojatna koalicija SDP­a i Oraha te je rekao da će odluku o tome donijeti Mirela Holy

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras opovrgnuo je danas u Zagrebu da je ikada rekao da će ORaH Mirele Holy koalirati s SDP-­om te da ne zna od kuda toj stranci i medijima takve informacije. Maras je pojasnio da je rekao u jednoj radijskoj emisi kako glasači ORaH­a sigurno nisu bivši glasači Tomislava Karamarka i HDZ­-a, nego lijevog centra te da je to sve što je rekao.

Dodao je da smatra da ovakva neprovjerena priopćenja od strane ORaH­a samo zabavljaju javnost.

 - Mi se bavimo ozbiljnim poslom, vjerujem da je i kolegici Holy više u interesu da prezentira svoje ljude i program hrvatskoj javnosti nego da na ovaj način izlazi u medije. Prvo, ja to nisam izjavio i drugo, ja nikada ne lažem u svojim javnim nastupima, niti inače u životu, tako da s te strane nema potrebe da netko govori da ja lažem", rekao je Maras.Na novinarsko pitanje da pojasni objavu na svojem Facebook profilu u kojem kaže da Orah već koalira s SDP­om na predsjedničkim izborima, kazao je kako nije napisao da koaliraju već da zajednički surađuju u podršci Ivi Josipoviću kao predsjedničkom kandidatu.

 - SDP daje podršku Josipoviću, a daje mu i ORaH. I na neki način mi surađujemo na jednoj dobroj stvari, a to je novi mandat predsjednika Josipovića. Ne vidim što bi tu bilo loše. Nije valjda da se netko srami suradnje na dobrim i kvalitetnim projektima, rekao je Maras.

Ministar se nije htio očitovati o tome koliko je vjerojatna koalicija SDP­a i Oraha te je rekao da će odluku o tome donijeti Mirela Holy. Očekuje da će obje stranke na izbore izaći samostalno, a onda će se, ovisno o uspjehu na izboru, vidjeti tko će se kako postaviti. Inače, Maras je u ponedjeljak organizhirao potpisivanje ugovora u Ministratsvu poduzetništva i obrta sa 22 poslovne banke kojim će se malim i srednjim poduzetnicima osigurati subvencije za kreditiranje u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Kako je tom prilikom pojasnio ministar Maras, trenutno najveći problem poduzetnicima predstavljaju izvori financiranja te je upravo zato njegovo Ministarstvo odlučilo tu djelovati.

Riječ je o suradnji u provedbi programa “Kreditom do uspjeha 2014.” i to za mjeru Kreditom do uspješnog poslovanja, kojim se želi osigurati kvalitetniji uvjeti kreditiranja malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. Visina kredita je od 30.000 do 200.000 kuna, a namjena financiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava te za refinanciranje.

Rok otplate je 4 godine, uz poček od 6 mjeseci koji ulaze u rok otplate kredita, dok fiksna kamatna stopa iznosi 8 posto, odnosno 7,5 posto uz jamstvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i poduzetništvo HAMAG BICRO. Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatnu stopu u iznosu od pet postotnih bodova, tako da će za korisnike kredita kamatna stopa iznositi maksimalno tri posto godišnje. Ministar Maras očekuje da bi u 2015. moglo biti plasirano 1500 kredita, a rok provedbe ove mjere je četiri godine, ili do kraja iskorištenja kreditnog potencijala od ukupno 300 milijuna kuna. Predsjednik uprave HAMAG BICRO­a Darko Liović izjavio je da za razliku od prijašnjih mjera, prema kojima poduzetnici za dobivanje jamstva nisu mogli imati porezni dug prema državi, sada je to moguće. Oni koji imaju nepodmireni porezni dug prema državi, uz uvjet da on iznosi najviše do 50 posto ukupno traženog iznosa kredita, moći će iskoristiti ovu mjeru.

>> Maras uzvratio Holy: Ne lažem, uvijek kažem što znam

Komentara 14

Avatar Feniks
Feniks
14:47 08.12.2014.

Maras je dobio iglom u stražnjicu!

Avatar tajar
tajar
14:50 08.12.2014.

Projekt drugog predsjedničkog mandata je, prema ministru Marasu, dobar i kvalitetan projekt. Kakvi su tek onda projekti iz njegovog resora.

Avatar xenon
xenon
14:55 08.12.2014.

Meni se čini da pojedini političari (io ni koji se takvima osjećaju) s vremena na vrijeme blebnu nešto samo da bi se danima poslije o njima pisalo, kako bi im fotografije bile u novinama, kako bi ih novinarai nešto pitali, .... ja se nemogu sjetiti kad je ovaj lik rekao nešto relevantno i pametno (ili barem da nije tupavo).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije