Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna revizija

Manje nepravilnosti i propusti u radu Općine Vidovec

'varazdin/medjimurje, 09.04.2009., varazdin, nacelnik opcine vidovec bruno hranic Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
01.07.2011.
u 12:29

- Najbitnije je da u izvješću nije bilo elemenata kaznenih ili prekršajnih djela - kazao je vidovečki načelnik Bruno Hranić

Vidovečki vijećnici na posljednjoj su sjednici Općinskoga vijeća razmatrali izvješće državne revizije o poslovanju općine za prošlu godinu. Revizori su Općini Vidovec dali uvjetno mišljenje za financijsko poslovanje u 2010., jer su utvrđene manje nepravilnosti. Rashodi, naime, nisu evidentirani prema modificiranom načelu nastanka, Općina nije pravodobno prikupljala proračunske prihode, a program održavanja komunalne infrastrukture nije usklađen s planiranim sredstvima u proračunu.

- Obavljenom revizijom utvrđene su nepravilnosti i propusti koji se odnose na sustav unutarnjih financijskih kontrola, računovodstvenog poslovanja, prihode i i primitke, rashode i izdatke te postupke javne nabave. Općina Vidovec nikada nije dobila bezuvjetno mišljenje kod detaljne revizije poslovanja, svi koji radimo i griješimo, no najbitnije jest da u izvješću nije bilo elemenata kaznenih ili prekršajnih djela. Kod prvog dopisa očitovali smo se na izvješće revizije, veliki dio toga već smo ispravili, a ostalo ćemo ispraviti tijekom godine. Ne možemo, međutim, utjecati na prikupljanje izvornih prihoda, dok za rashode znamo koliki su - rekao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije